DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yaşlı adam çöp konteynerinde yiyecek arıyor diye mahkum edildi

Yaşlı adam çöp konteynerinde yiyecek arıyor diye mahkum edildi

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bir emekli çöp konteynerinde yiyecek aradığı için para cezasına çarptırıldı. Yaşlı adamın bunama hastası olduğu ve zaten parası olmadığı için çöpü karıştırdığı ise itibara alınmadı. Almanya’da emeklilik parası ile geçinmek çok sayıda insan için kolay değil. Bu yüzden birçok şehirde çöp kutularını karıştıran yaşlıları görmek zor değil. Bu insanlar kimi zaman satıp

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bir emekli çöp konteynerinde yiyecek aradığı için para cezasına çarptırıldı. Yaşlı adamın bunama hastası olduğu ve zaten parası olmadığı için çöpü karıştırdığı ise itibara alınmadı.

Almanya’da emeklilik parası ile geçinmek çok sayıda insan için kolay değil. Bu yüzden birçok şehirde çöp kutularını karıştıran yaşlıları görmek zor değil. Bu insanlar kimi zaman satıp para kazanacakları pet şişeleri bulmak veya yiyecek için çöpleri karıştırıyorlar.

ÖZELLİKLE HAYATIN SİLLESİNİ YİYEN EMEKLİLERİN İŞİ ZOR

Zaten acıklı olan bu durum bazen çok daha acıklı olaylara sebebiyet verebiliyor. Özellikle de mağdurlar hayatın sillesini yemiş ve maddi durumun yanı sıra manevi olarak da toparlamakta zorlananlardan ise. Bunlardan biri Bavyera eyaletinde yaşandı. Yiyecek bulmak için bir süpermarketin çöp konteynerini karıştıran bir emekli kendini hâkim karşısında buldu.

ÇÖP KARIŞTIRDI, HANEYE TECAVÜZ VE HIRSIZLIKTAN DAVA AÇILDI

Olay 2015 yılında noelden kısa bir süre önce gerçekleşti. 78 yaşındaki emekli süpermarketin çöpünü karıştırırken yoldan geçen bir kadın polise haber verdi, süpermarketin müdiresi ise haneye tecavüz ve hırsızlıktan dolayı polise ihbarda bulundu.

Suç duyurusu mahkemeye kadar intikal edince yaşlı adamın avukatı psikiyatriden bir bilirkişi raporu hazırlattı. Çıkan sonuca göre yaşlı adamda bunama alametleri vardı ama hala ceza alabilecek durumdaydı.

Fakat yaşlı adamın avukatı ümidini yitirmedi. Ne de olsa çöp konteyneri herkesin girebileceği şekilde kapalı olmayan bir ortamdaydı. Ayrıca eşinden boşandığından bu yana kendini bir türlü toparlayamayan yaşlı adama ayda yaşayabilmesi için sadece 300 Euro kalıyordu ve para cezası ödeyecek durumu olmadığı gibi, olası bir para cezasının sonuçları daha da ağır olabilirdi.

DAHA ÖNCE İŞLEDİĞİ SUÇLAR YÜZÜNDEN PARA CEZASI ALDI

Hâkim bütün bunları bilmesine rağmen yaşlı adamı 200 Euro para cezasına çarptırdı. Gerekçesi ise emekli adamın daha önce birkaç suç daha işlemiş olması.

PARA CEZASINI ÖDEMEYE GÜCÜ DE NİYETİ DE YOK

Yaşlı adam ise son duruşmada verilen bu karar karşısında çok etkilenmedi ve okunan karar karşısında şu cümleyi söylemekle yetindi: “Zaten duymuyorum, işitme cihazım evde kaldı.”