DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yaşlılar IKEA’yı çileden çıkardı!

Yaşlılar IKEA’yı çileden çıkardı!

IKEA’nın Şangay’da bulunan şubesinde yaşlılara büyük bir ayıp yapıldı. Mağazaya gidip alışveriş yapmayıp ücretsiz kahveden yararlanan yaşlıları mağazaya almama kararı aldı.\r\n\r\n

IKEA’nın Şangay’da bulunan şubesinde yaşlılara büyük bir ayıp yapıldı. Mağazaya gidip alışveriş yapmayıp ücretsiz kahveden yararlanan yaşlıları mağazaya almama kararı aldı.Çin‘in Şangay şehrinde bulunan IKEA yaşlıların uğrak yeri oldu. Mağazaya gelen yaşlılar burada alışveriş yapmamanın yanı sıra ücretsiz olarak verilen kahvelerden yararlanıp, akşama kadar oturuyorlardı. Sadece bununla da kalmayıp arkadaşlık sitesinden buldukları partnerleri buraya davet ediyordu. Böylelikle Şangay’da bulunan şube alışveriş için değilde buluşma alanı olarak yaşlıların akınına uğruyordu. Bu duruma daha fazla sessiz kalamayan mağaza yöneticileri, IKEA’nın kapılarını yaşlılara kapattı.

IKEA, yaşlılara kapılarını kapattı

ikeaŞangay’da bulunan mağazanın yönetimi gelen şikayetlerin üzerine harekete geçti. Çin devlet televizyonunda konu ile ilgili yer alan haberde ise, mağaza Salı ve Perşembe günleri yaşlıların akınına uğruyordu. Mağazayı dolduran yaşlılar nedeni ile kendilerine yer kalmayan vatandaşlar ise yönetime şikayette bulundu. Yönetim ise bu şikayetleri dikkate aldı. Ve yeni bir politika uygulamaya başladı. Yaşlıların işgal ettiği yerlere  ‘Yemek yemiyorsanız, oturamazsınız’ şeklinde uyarılar asıldı.Mağazanın basın sözcüsü Tang Qiang ise, ‘‘Müşteri kartı olan herkese kahve ücretsiz. Bu nedenle burada toplanmayı seviyorlar. Mağazanın merkezi yerde olması da yaşlıların buraya gelmesini kolaylaştırıyor. Ancak son zamanlarda müşterilerimizden restoranda yer bulamadıkları için çok sayıda şikayet aldık. Yaşlıların uygun olmayan davranışları konusunda da çok şikayet var’’ şeklinde bir açıklama yaptı.Müşteriler tarafından gelen şikayetlerin üzerine asılan duyurularda ‘yaşlıların bazı davranışlarından bezildiğini, ücretsiz olarak verilen kek ve kahvenin yanı sıra yanlarında getirdikleri yiyecekler, herkesi rahatsız edecek şekilde yüksek sesle konuştuklarını, ortamdaki kişilerle kavga etmelerinin yanı sıra yerlere bile tükürdüklerini’ açıklandı. Çoğu kişi bu duyuruları desteklese de diğerleri yaşlılara yapılan saygısızlık olarak gördüklerini ifade etti.

Erkek Arkadaşlarından İstediği iPhone 7 ler ile Ev Satın Aldı

inde eşi benzeri görülmemiş bir olay yaşandı.‘Şiaoli’ takma ismiyle bahsedilen bir kadın ev almak için sıra dışı bir yol izledi.20 farklı erkekle sevgili olan Şiaoli, hepsinden kendisine iPhone 7 almasını istedi. Şiaoli’nin erkek arkadaşları isteğini yerine getirdi.20 iPhone 7’yi toplayan Şiaoli, aldığı telefonları Çin’de bir internet sitesine ilan açarak yaklaşık 155 bin yuan yani yaklaşık 53 bin liraya sattı ve bu parayla kendisine ev satın aldı.

İŞ ARKADAŞI ORTAYA ÇIKARDI

Şiaoli’nin akıl almaz planını iş arkadaşı blog sayfasında anlatınca ülkenin en çok konuşulan haberi oldu.“O varlıklı bir aileden gelmiyor. Annesi ev hanımı babası ise göçmen bir işçi. Ailenin en büyük çocuğu olarak yaşlanan anne ve babasına bir ev almak için kendisini baskı altında hissetmiş olabilir. Ama böyle bir yöntem kullanması inanılır gibi değil.”Akıl almaz olay sosyal medya sitesi Weibo’da yayılınca “20 telefonla bir ev” etiketi ülkenin en çok konuşulan olayı oldu.Haberi şaşkınlıkla okuyan bir kullanıcı “Ben bir tane bile erkek arkadaş bulamazken, 20 tanesini aynı anda bulmuş ve onlara iPhone bile aldırmış” yorumu yaptı.Ayrıca telefonların satışa sunulduğu e-ticaret sitesini de ekim ayının başlarında bir kadın müşteriden 20 tane iPhone 7 satın aldıklarını doğruladı.