DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yazılılarda başarılı olmak için neler yapılabilir?

Yazılılarda başarılı olmak için neler yapılabilir?

Yazılılarda başarılı olmak için ve karne not ortalamalarını yükseltmek için belki de son fırsatlar. 2016- 2017 eğitim öğretim yılı güz dönemi bitmek üzere. Yaklaşık 20 gün sonra 1. Dönem karneleri alınacak. Bütün öğrenciler ve anne babalar karneleri merak ediyor. Ama şu günlerde hala 3.yazılılar devam ediyor. Kar tatilinin girmesiyle tarihleri değişse de yazılı trafiği epey

Yazılılarda başarılı olmak için ve karne not ortalamalarını yükseltmek için belki de son fırsatlar. 2016- 2017 eğitim öğretim yılı güz dönemi bitmek üzere. Yaklaşık 20 gün sonra 1. Dönem karneleri alınacak. Bütün öğrenciler ve anne babalar karneleri merak ediyor. Ama şu günlerde hala 3.yazılılar devam ediyor. Kar tatilinin girmesiyle tarihleri değişse de yazılı trafiği epey yoğun. Özellikle ilk iki yazılısı düşük olanlar için 3.yazılılar son kurtarma fırsatı. Bizde bu yazımızda yazılı başarısını arttırmak için neler yapılabileceğinden bahsedeceğiz. Bütün öğrencilerimize şimdiden yüksek notlu karneler diliyoruz.

Yazılılarda başarılı olmak için neler yapılabilir?

Bütün öğrenciler bütün sınavlarından yüksek not almak ister. Ancak istemek tek başına yeterli değildir. İstemek bu işin yarısıysa düzenli çalışmakta diğer yarısıdır. Öncelikle başarı için inanmak şart. Başarılı olacağına inanan ve bu amaç için çalışan bir öğrencinin başaramayacağı sınav üstesinden gelemeyeceği bir ders yoktur. ‘Ben yapamam, ben bu dersi yapamıyorum, bu konuyu zaten hiç anlamadım, anlayamam da…’ gibi söylemler çok hızlı bir başarısızlık getirir. Bu yüzden başarının ilk şartı inanmak diyoruz ve diğerlerine geçiyoruz.Başarı için olmazsa olmaz diğer bir şart da düzenli çalışmaktır. Düzenli çalışmayı alışkanlık haline getirmiş, hatta ders çalışmayı bir eğlenceye de dönüştürebilmiş bir öğrencinin başarılı olmak yolunda bir engeli yok demektir. Ders çalışmak nasıl eğlenceli olabilir ki dediğinizi duyar gibi oluyorum. Bal gibi de olur. Dersi seven, öğrenciliği seven her öğrenci sevdiği şeyle meşgul olduğu için ders çalışırken de mutlu olacaktır. Mutlu olarak yaptığı işte de, çok daha kolay başarılı olacaktır. Ders çalışma sonlarında kendini ödüllendirmek de ders çalışmayı eğlenceli hale getirmenin bir başka yoludur.Özellikle ilk iki yazılısı düşük gelen öğrenciler 3. yazılılarda başarılı olmak için bunlardan ders çıkarıp aynı hataları tekrarlamamalıdır. Adaptasyon süresini uzun geçiren bazı öğrenciler okula tam alışamadıklarından, öğretmenlerinin tarzını anlayamadıklarından ilk yazılılarda başarısız sonuçlarla karşılaşabilirler. Ama artık sona yaklaşan bir öğrencinin böyle mazeretleri olamaz. Artık alışma süreci çoktan bitmiş ve öğretmenlerin soru sorma tarzları anlaşılmış olacağından yüksek notlar için her şey tamam demektir.Başarı için ebeveynlere de birkaç tavsiyemiz olacak. Ebeveynlerden ricam çocuklarını tanımaya ve anlamaya çalışmaları. Her çocuk aynı derecede başarılı olamaz. Çocuğunuzu iyi gözlemleyip ilgi alanlarını bulmaya çalışın. Başarılı olma yolunda bütün imkanlarınızı seferber etmeden önce ona inandığınızı ve güvendiğinizi hissettirin. Bazı durumlarda çok fazla beklentiye girip ne kendinizi nede ne de çocuğunuzu yormayın. Hepsinden önemlisi de onu başkalarının yanında eleştirmeyin.Bütün öğrencilere başarılı ve yüksek notlarla dolu karneler diliyorum.