DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yediğiniz yiyecekler erken yaşlanmaya neden olabilir mi?

Yediğiniz yiyecekler erken yaşlanmaya neden olabilir mi?

Yediğiniz yiyecekler erken yaşlanmaya neden olabilir mi? Evet çok severek yediğiniz ve asla vazgeçemeyeceğiniz bazı yiyecekler aslında sizi yaşlandırıyor. Tatlılar, ızgaralar, ekmekler ve daha birçok yiyecek… Şeker Şeker, cildi hızla yaşlandıran ve vazgeçilemeyen yiyeceklerin başında geliyor. Şeker ciltteki kolajen ve elastinlere zarar verdiğinden, cildin esnek ve canlı yapısını bozar ve cildin yorgun gözükmesine ve kırışıklıkların

Yediğiniz yiyecekler erken yaşlanmaya neden olabilir mi? Evet çok severek yediğiniz ve asla vazgeçemeyeceğiniz bazı yiyecekler aslında sizi yaşlandırıyor. Tatlılar, ızgaralar, ekmekler ve daha birçok yiyecek…

Şeker

Şeker, cildi hızla yaşlandıran ve vazgeçilemeyen yiyeceklerin başında geliyor. Şeker ciltteki kolajen ve elastinlere zarar verdiğinden, cildin esnek ve canlı yapısını bozar ve cildin yorgun gözükmesine ve kırışıklıkların oluşmasına neden olur Ciltteki kolajenler zarar görmeye başladığında da tekrar yenilenmez ve hızla yaşlanmaya sebep olur. Kek, çikolatalar, şekerlemeler, kahvaltılık gevrekler hatta bazı makarna çeşitleri ve aklınıza gelebilecek neredeyse birçok gıda şeker içerir. Bu nedenle de yiyecekleri tüketirken ne kadar şeker bulundurduğuna mutlaka göz atın.

Tuz

Tuz, cilde çok zararlı olmasa da,  gözaltındaki mor halkalar, torbalar ve yüzdeki şişliklere neden olur. Cips, dondurulmuş patates ve makarna sosları gibi yüksek oranda tuz içeren besinler tüketildiğinde vücut su tutar ve kaslar bundan kötü etkilenir. Beslenme uzmanlarına göre, tuzu hayatımızdan tamamen çıkarmak yerine yeterli miktarda potasyum tüketerek vücutta denge kurmak daha önemli. Çünkü potasyum, tuzun neden olduğu negatif etkilerin önüne geçer. Muz, yoğurt, patates ve kurutulmuş meyveler potasyum bakımından zengindir. Potasyum aynı zamanda düşük kan basıncı gibi tuzun olumsuz etki ettiği hastalıkları da önler.

Asitli içecekler

Bol miktarda şeker ve yapay tatlandırıcılar içeren asitli içecekler, cilt için büyük tehlike oluşturuyor. Kolanın içinde bulunan fosforik asit hem cildin hızlı yaşlanmasına neden oluyor, hem de kemiklere zarar veriyor. Yapılan araştırmalara göre çok fazla fosforik asitli içecekler tüketenlerde kemik yoğunluğu düşük çıkıyor. Buda erken yaşta osteoporoz yani kemik hastalıkları riskini arttırıyor.

Izgarada pişmiş etler

Izgarada pişirilmiş etler, pek çoğunuzun vazgeçemeyeceği bir lezzet olsa da aslında sağlık açısında büyük bir tehlike oluşturuyor. Çünkü yüksek ateşte pişen etlerde ve diğer yiyeceklerde, kansorejen madde oluşuyor. Izgarada etlerinizi pişirirken asla kömürleşene kadar pişirmeyin. Etin üzerinde kömürleşme derecesine gelmiş parçalar varsa sakın onları yemeyin.

Doymuş yağ

Yağlı etlerle, süt ürünleri ve Hindistan cevizi yağı gibi çok fazla doymuş yağ içeren gıdalarla beslenildiğinde damar sertleşmesi ve yaşlanma belirtileri görülüyor. Yapılan araştırmalarda doymuş yağ içeren gıdaların yalnızca kalp sağlığını tehdit etmekle kalmayıp ilerleyen yaşlarda cilt lekelerine de neden olduğu ortaya çıkmıştır.

Yapay tatlandırıcılar

Yapay tatlandırıcılar, bağırsak florasını değiştirdiğinden sindirim sistemine olumsuz etki ediyor buda vücutta genellikle insülin direnci ve gizli şeker olarak ortaya çıkıyor. Aspartan, sakarin ve sukraloz içeren yapay tatlandırıcılar puding, şekerlemeler, sakızlar, meyve suları, dondurma ve meyveli yoğurtlar gibi pek çok yiyeceğin içinde bulunur. Bu yüzde bunların dikkatli tüketilmesi gerekmektedir.