DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yemekten sonra çay içenler dikkat! Bu haberi okumadan geçmeyin…

Yemekten sonra çay içenler dikkat! Bu haberi okumadan geçmeyin…

Dr. Fevzi Özgönül’ün bu açıklamaları tüm vatandaşları ilgilendiriyor. Yemekten sonra çay içenler bu haberi okumadan geçmeyin!Dr. Fevzi Özgönül yaptığı açıklamalar ile tüm bilinenlerin üzerine bir çizgi çekti. Özgönül, yemeklerin ardından içilen çay ve kahvenin vücutdaki demir emilimini yarı yarıya azalttığını ifade etti. Bunun yanı sıra özellikle büyüme çağındaki çocuklar, süt çocukları, gebeler ve vejetaryan diyetle beslenen

Dr. Fevzi Özgönül’ün bu açıklamaları tüm vatandaşları ilgilendiriyor. Yemekten sonra çay içenler bu haberi okumadan geçmeyin!Dr. Fevzi Özgönül yaptığı açıklamalar ile tüm bilinenlerin üzerine bir çizgi çekti. Özgönül, yemeklerin ardından içilen çay ve kahvenin vücutdaki demir emilimini yarı yarıya azalttığını ifade etti. Bunun yanı sıra özellikle büyüme çağındaki çocuklar, süt çocukları, gebeler ve vejetaryan diyetle beslenen kişiler demir eksikliğinin daha fazla görüldüğünü söyledi.Dr. Özgönül, “Kadınlarda demir depoları daha az olduğu için hemen hemen her üç kadından birinde demir eksikliğine bağlı kansızlık şikayeti görülmektedir. Kadınlarda aşırı adet görmeye bağlı aşırı kanama nedeniyle de demir eksikliği yaşanabilmektedir. Özellikle yiyeceklerin demir içeriğinin az olması ve demirin bağırsaklardan emilmesinin çok güç olması sebebi ile demir eksikliğine sık rastlanmaktadır” dedi.

Yemekten sonra çay içenler dikkat!

Dr. Fevzi Özgönül’ün en öenmli açıklaması ise yemeğin ardından kahve ve çayın tüketilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Bu durumun demir emilimini olumsuz etkilediğini “Demir insan vücudunda toplam 4-5 gram bulunduğu halde çok önemli bir elementtir. Demir bağışıklık sisteminin güçlenmesi, sinir iletimi, dokulara oksijen taşınması, DNA, RNA ve protein sentezi gibi yaşam için önemli olan birçok enzimin yapım aşamasında görev almaktadır. Bu nedenle demir eksikliği, özellikle büyüme çağındaki çocuklarda, ergenlik çağında ve kadınlarda hamilelik döneminde ortaya çıkmaktadır. Yemeklerden hemen sonra içilen çay da besinden alınan demirin emilimini azaltır. Çay, kahve ve kakao içerisinde bulunan bazı maddeler, demir emilimini yarı yarıya azaltır. Bu nedenle yemeklerin hemen üzerine içilen çay ve kahveden vazgeçmemiz gerekir. Tabiki demirin faydaları olduğu gibi fazlalığının da zararları vardır” sözleri ile ifade etti.