DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yeni Başbakan Belli Oldu

Yeni Başbakan Belli Oldu

Yeni Başbakan’ın ismi açıklandı. Açıklamanın ardından alkış sesleri yükseldi. Temayül yoklamasından çıkan isim belli oldu.

Yeni Başbakan Binali Yıldırım oldu. Yeni Başbakan’ın ismini son dakika açıklamasıyla AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yapıyor.Ömer Çelik konuşmasına, şehitlere rahmet dileyerek başladı.Ömer Çelik şunları söyledi:”Kurucu liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza saygılarımızı arz ediyoruz. Vakit kaybettiren bir tartışma devam ediyor. Bu tartışmayı kapatma zamanı gelmiştir. Cumhurbaşkanı ile AK Parti kadroları arasında nasıl bir ilişki var. Liderimizle AK Parti kadroları arasında bir milim mesafe yoktur. Dün olmamıştır, yarın da olmayacaktır. AK Parti deyince dünya markası olmuş bir siyasi partiden bahsediyoruz.Binali YıldırımYeni Başbakan olan Binali Yıldırım isminin açıklanması sonrası ayakta alkışlandı. BİNALİ YILDIRIM SALONA ALKIŞLARLA GİRDİYeni Başbakan Binali Yıldırım açıklamanın yapılacağı salona alkışlarla girdi ve tebrikleri kabul etti.

TEMAYÜL YOKLAMASINDA YÜZDE 80 BİNALİ YILDIRIM İSMİ ÇIKTI

AK Parti’de 2. Olağanüstü Genel Kurulu öncesi yapılan temayül yoklamalarından yüzde 80 gibi yüksek bir oranla yeni Başbakan Binali Yıldırım olsun sonucu çıktı.Binali Yıldırım’ı Bekir Bozdağ ve Numan Kurtulmuş izledi.başbakan kim oldu binali yıldırım nereliTemayül yoklamasından çıkan yeni Başbakan Binali Yıldırım oldu.

AK PARTİ KONGRESİ NE ZAMAN?

AK Parti 22 Mayıs pazar günü yapılacak olan 2. Olağanüstü Kongre’ye tek adayla girecek.AK Parti Kongresi’nin tamamlanması sonrası yeni Genel Başkan, Başbakanlık için hükümeti kuracak. Hükümetin 1 hafta içinde güvenoyu alarak göreve başlaması bekleniyor.binali yıldırım yeni başbakan oldu

YENİ KABİNE GELİYOR KİMLER GİDER KİMLER KALIR?

Yeni Başbakan’ın dışında kabinede yapılacak değişiklikler de merak konusu. AK Parti kulislerinde konuşulanlara göre kabinede 6-7 isim değişecek. Yine kulislerde konuşulanlara göre, Ahmet Davutoğlu’na yakın isimlerin kabine dışı kalacağına kesin gözüyle bakılıyor.