DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yeni başlayan dizinin adı Yalaza nedir? Yalaza ne demek?

Yeni başlayan dizinin adı Yalaza nedir? Yalaza ne demek?

TRT 1 ekranlarının yeni sezon için hazırladığı komedi filmi Yalaza ilk bölümü ile izleyicisiyle buluştu. İzleyici tarafından büyük beğeni toplayan dizi rakiplerini geride bıraktı. Osman Sınav ve Hasan Kaçan’ın kaleminden çıkan dizi ilk bölüm olmasına rağmen reytinglerde önemli sıraya yerleşti. Dizinin başlaması ile bir çok kişinin aklına ‘Yalaza ne demek? , Yalaza nedir?’ soruları canlandı.

TRT 1 ekranlarının yeni sezon için hazırladığı komedi filmi Yalaza ilk bölümü ile izleyicisiyle buluştu. İzleyici tarafından büyük beğeni toplayan dizi rakiplerini geride bıraktı. Osman Sınav ve Hasan Kaçan’ın kaleminden çıkan dizi ilk bölüm olmasına rağmen reytinglerde önemli sıraya yerleşti.

Dizinin başlaması ile bir çok kişinin aklına ‘Yalaza ne demek? , Yalaza nedir?’ soruları canlandı. Peki yeni diziye verilen bu Yalaza ismi ne anlama geliyordu? Sözlükte Yalaza ne demek? Yalaza’nın sözlük anlamı nedir?

YALAZA NE DEMEK?

Yalaza’nın sözlük anlamı Alev, hatta ateşten çıkan parlak ve yanar hava olarak karşımıza çıkıyor. Fakat bu kelimenin yöresel anlamına gelirsek daha başka bir anlam ortaya çıkıyor. Yalaza’nın Sakarya / Taraklı’da eski köylülerin bir araya gelip, hazırladıkları şakaya denirmiş. Bu hazırlanan şaka Taraklı köylüleri için eğlence anlamına gelmekteymiş. 

Günümüz tabiriyle birini ‘işletmek’ de denilebilir. Canı sıkılan, bezgin kişilerin yüzünü güldüren yalaza, zor zamanların da sığınağı. Yalaza, deyim yerindeyse insanı uyandıran, daha özenli ve duyarlı olmaya davet eden adeta toplumsal bir sanat.