DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yeni düzenleme geldi. Yabancı plakalı araçlar dikkat!

Yeni düzenleme geldi. Yabancı plakalı araçlar dikkat!

Yabancı plakalı araçlar dikkat! Türkiye’de yeni yapılan düzenleme ile artık yabancı plakalı araçlara ceza kesilecek. Ceza kesilen araçlar borçlarını ödemezse…Türkiye genelinde yabancı plakalı araçlar için yeni bir düzenleme yapıldı. Düzenleme kapsamında yabancı plakalı araçlara trafik cezası yazıldığında yada kaçak geçiş yapmak istediklerinde gümrükte tahsilat yapılacak. Çok sayıda yabancı plakalı araç Türkiye’yi transit geçiş olarak kullanıyordu.

Yabancı plakalı araçlar dikkat! Türkiye’de yeni yapılan düzenleme ile artık yabancı plakalı araçlara ceza kesilecek. Ceza kesilen araçlar borçlarını ödemezse…Türkiye genelinde yabancı plakalı araçlar için yeni bir düzenleme yapıldı. Düzenleme kapsamında yabancı plakalı araçlara trafik cezası yazıldığında yada kaçak geçiş yapmak istediklerinde gümrükte tahsilat yapılacak. Çok sayıda yabancı plakalı araç Türkiye’yi transit geçiş olarak kullanıyordu. Bunların içerisinde tatil için Türkiye’ye gelen vatandaşlar da bulunmakta. Düzenleme bu araçların trafikteki durumlarına ilişkin yapıldı.

Yabancı plakalı araçlar dikkat!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca yapılan yeni düzenleme çalışmasına göre, kaçak geçiş yapanların yanı sıra trafik para cezası kesilen yabancı plakalarda otomatik olarak tespit edilecek. Ve bu düzenleme ile ilgili çalışmaların sonuna gelindi. Karayolları Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile ortak yürütülen çalışmada yabancı plakalı araçlara kesilen cezalar gümrük kapılarında banka ve kredi kartı ile tahsil edilecek. Bunu mümkün kılacak veri aktarımının Gümrük Bakanlığı’nın sistemlerine iletilerek ücret ve cezalarını yatırmayan yabancı plakalı taşıtların Türkiye’yi terk etmesine izin verilmeyecek.