DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yeni kimlik kartları için başvurular başladı

Yeni kimlik kartları için başvurular başladı

Uzun zamandır gündemde olan yeni kimlik kartları için başvurular bugün başladı. Peki yeni kimlik kartları nasıl alınır?İşte ayrıntılar…

Uzun zamandır gündemde olan yeni kimlik kartı için başvurular bugün başladı. Peki yeni kimlik kartları nasıl alınır? Yeni kimlik kartlarının ücreti ne kadardır?

Yeni kimlik kartları için başvuru nasıl yapılır?

yaşından büyük olan T.C. vatandaşları yurt içindeki nüfus müdürlüklerinden başvuru yapmaları mümkünüdür. Ancak zaman kaybı yaşanmaması için öncelikli randevu almak gerekecektir.

Kimlik başvurusu için gerekli belgeler

  • Son 6 ay için çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı

Yeni kimlik kartlarının ücreti ne kadar?

“Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 TL’dir.” denildi.

Yurtdışındaki türkler yeni kimlik kartlarını nasıl alacak?

Nüfus cüzdanlarının değiştirilmesi üzerine akıllara yurtdışındaki türklerin bu yeni kimliklere nasıl sahip olacağı takıldı. Türkiye’de geçtiğimiz günlerde yeni kimlik kartlarının dağıtılmaya başlanmıştı. Ancak bu sadece Türkiye’de ki vatandaşları ilgilendirmiyor. Yurtdışında yaşayan birçok Türk vatandaşımız yaşamakta. Yurtdışındaki gurbetçiler yeni çipli TC. Kimlik kartlarını nasıl alabilir? Yeni çipli TC. Kimlik kartları için hangi belgeler gerekli?

Yurtdışında yeni çipli Tc. Kimlik kartı nasıl alınır?

Yurtiçinde başlayan yeni kimlik kartı dağıtılma işlemleri yurtdışında nasıl gerçekleşecek?Yurtdışında yaşayan Türkler, yeni çipli kimlik kartlarını konsolosluklardan randevu alarak, randevu günleri ve saatinde pasaport başvurusu yaıldığı gibi şahsın kendisi giderek başvuru yapabilecekler.Yeni çipli kimlik kartları ne zaman verilir?Başvuru sonrasında işlemler tamamlanır ve 2 hafta içerisinde hazırlanan kimlik kartları konsolosluklara teslim edilerek şahısa verilir.

Yurtdışı kimlik almak için gerekli belgeler

Yurtdışında yaşayan Türkler için kimlik başvurusunda şahsa ait fotoğraflı bir kimliğin bulundurulması zorunludur.

Yeni kimlikler pasaport yerine geçecek mi?

Yeni çıkan çipli kimlik kartları, vizesiz ulaşım sağlayan ülkeler için yeni çıkan kimlik kartları pasaport yerine geçecektir.

Hangi ülkelerde Yeni çipli kimlik kartları pasaport sayılacak?

Gürcistan, Bosna Hersek, Arnavutluk vs. gibi ülkelerde yeni kimlik kartları ile ulaşım sağlayabileceksiniz.Yeni çipli kimlik kartları için randevu nereden alınır?Yeni çipli kimlik kartları için randevuyu Alo 199 hattından alabilir ya da nüfus müdürlüğüne başvurabilirsiniz.