DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
YGS soruları ve cevapları açıklandı mı? YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YGS soruları ve cevapları açıklandı mı? YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bugün gerçekleşen Yükseköğretime Geçiş Sınavı soru ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM’nin resmi internet sayfasından açıklanan soru ve cevaplara nasıl ulaşırım? İşte 2017 YGS soru ve cevapları… Bu yıl gerçekleşen Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda yeni uygulamay koyulan sınav saatinden 15 dakika önce sınav binasında bulunma şartı üniversite adaylarını mağdur etti. YGS soruları ve cevapları açıklandı

Bugün gerçekleşen Yükseköğretime Geçiş Sınavı soru ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM’nin resmi internet sayfasından açıklanan soru ve cevaplara nasıl ulaşırım? İşte 2017 YGS soru ve cevapları…

Bu yıl gerçekleşen Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda yeni uygulamay koyulan sınav saatinden 15 dakika önce sınav binasında bulunma şartı üniversite adaylarını mağdur etti.

YGS soruları ve cevapları açıklandı mı?

Bugün sabah saatlerinde 217 Yükseköğretme Geçiş Sınavı tamamlandı. Sınava toplamda 2 milyon 902 aday başvurmuştu. Saat 10:00-12:40 arasında gerçekleşen sınava öğrenciler güvenlik kontrolünden geçirilerek sınav binalarına alındı.

YGS SORU VE CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

ÖSYM ise yaptığı açıklamada, “12 Mart 2017 tarihinde uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2017 YGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına, 12 Mart 2017 tarihinde saat 14:30’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

2017-YGS’de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.” ifadelerini kullandı.

YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Toplamda 160 sorusu ve 160 dakika süresi bulunan YGS sonuçları 2 Mart’ta açıklanması planlanıyor.

Bu sene ilk defa uygulanan sınavdan 15 dakika önce sınav binasında bulunma şartı yüzünden birçok öğrenci mağdur oldu. 09:46’da sınav binasına geldiler diye sınava alınamayan öğrenciler gözyaşlarına hakim olmadı.

Mehmet Kara, “Abi kurbanın olayım, evden gelsem yetişirdim, işten geliyorum geç kaldım. Bir senem gitti kolay bir şey değil. Ben ne yapacağım şimdi. Abi Allah rızası için alın sınava işten mi atacaklar.” dedi.