DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yılın futbolcusu açıklandı! Kazanan Messi mi Ronaldo mu oldu?

Yılın futbolcusu açıklandı! Kazanan Messi mi Ronaldo mu oldu?

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA bu yıl ilk kez “The Best” adı altında Dünya’da yılın futbolcusunu seçti. Bu ödülü ilk kez kazanan futbolcu Messi mi Ronaldo mu oldu? Ayrıca yılın kadrosu da açıklandı. Bu yıl ilki düzenlenen “The Best” ya da bilinen adıyla FIFA Dünya’da yılın futbolcusu ödülü sahibini buldu. FIFA Messi mi Ronaldo mu

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA bu yıl ilk kez “The Best” adı altında Dünya’da yılın futbolcusunu seçti. Bu ödülü ilk kez kazanan futbolcu Messi mi Ronaldo mu oldu? Ayrıca yılın kadrosu da açıklandı.

Bu yıl ilki düzenlenen “The Best” ya da bilinen adıyla FIFA Dünya’da yılın futbolcusu ödülü sahibini buldu. FIFA Messi mi Ronaldo mu dedi?İlk kez düzenlenen ödül töreninde Dünya’da yılın futbolcusu olmayı başaran isim Portekiz’li Cristiano Ronaldo oldu.2016 yılında Portekiz ile EURO 2016, Real Madrid ile UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupa şampiyonluklarını elde etmesi yıldız futbolcunun bu ödülü kazanmasını sağladı. “Messi mi Ronaldo mu?” sorusu birçok kez soruluyor ancak son 2 yıldır meslektaşı Ronaldo’nun gölgesinde kalan Messi bu yıl da ikinciliği elde etti. Antoine Greizmann ise üçüncülükte kaldı.Aylar önce 23 kişilik bir liste açıklayan FIFA şu isimleri dahil etmişti;Gareth Bale (Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Luka Modric (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Luis Suarez (Barcelona), Neymar (Barcelona), Manuel Neuer (Bayern Münih), Robert Lewandowski (Bayern Münih), Alexis Sanchez (Arsenal), Mesut Özil (Arsenal), Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint Germain – Manchester United), Paul Pogba (Juventus – Manchester United), Sergio Agüero (Manchester City), Kevin De Bruyne (Manchester City), Gianluigi Buffon (Juventus), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), N’Golo Kante (Leicester City – Chelsea), Riyad Mahrez (Leicester City), Dimitri Payet (West Ham United), Jamie Vardy (Leicester City).Ancak bu liste daha sonra Messi, Ronaldo ve Greizmann’a kadar indirildi ve ödülü kazanan isim Ronaldo oldu.

Yılın ilk on biri açıklandı;

Sunuculuğunu ABD’li aktris Eva Longoria ve Alman televizyon spikeri Marco Schreyl’in üstlendiği ödül töreninde yılın takımı da açıklandı. Real Madrid ve Barcelona damga vurduğu yılın takımına bu iki takım dışında sadece Juventus ve Bayern Münih oyuncu sokabildi.

2016 FIFPro yılın ilk on birinde yer alan oyuncular şöyle:

Manuel Neuer (Bayern Mühih), Dani Alves (Juventus), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid), Luka Modric (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madird), Luis Suarez (Barcelona)