DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yıllar sonra idam geri geldi!

Yıllar sonra idam geri geldi!

Onlarca yılın ardından idam cezası geri geldi. İlk kurban ise Malatı’da saldırı yapan Ruslan Kulekbayev oldu. Ruslan Kulekbayev idam cezasına mahkum edildi.\r\n\r\n

Onlarca yılın ardından idam cezası geri geldi. İlk kurban ise Malatı’da saldırı yapan Ruslan Kulekbayev oldu. Ruslan Kulekbayev idam cezasına mahkum edildi.Kazakistan bundan seneler önce idam cezası kaldırılmıştı. Fakat Ceza Mahkemesi, Almatı’da terör saldırısı düzenleyen Ruslan Kulekbayev için idam cezası kararı aldı. İdam cezasına mahkum edilen Ruslan Kulekbayev ile birlikte Kazakistan, 10 yılın ardından ilk kez idam cezasını geri getirdi. İdam cezasına mahkum edilen Ruslan Kulekbayev’in suçu ise Almatı’daki terör saldırısını düzenlenmek olduğu belirtildi.

10 yıl sonra idam!

idamBu idam kararı ile Kazakistan’da 10 yıl sonra ilk kez bir kişi idam cezasına mahkum ediliyor.

İşte o saldırı!

kazakistanKazakistan’ın Almatı kentinde bulunan emniyet müdürlüğüne ve Ulusal Güvenlik Komitesi’ne bir terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda biri sivil, üçü de polis olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti. Saldırının hemen ardından Kazakistan İçişleri Bakanlığından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada emniyet müdürlüğü ve KNM binasına saldırı yapıldığı, nöbetçi polisi yaralayarak ellerinden silahı aldıklarını ve saldırganın hemen olay yerinden uzaklaştığı ifade edildi.Olayın hemen ardından saldırganın peşine düşen polis ekibine ateş açıldı. Çıkan çatışmada 2 polisin yaralandığı belirtildi. Polisin olay ile ilgili düzenlediği operasyon da ise biri sivil, üçü de polis olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ulusal Güvenlik Komitesi ise saldırının hemen ardından yaptığı açıklamada, kentte olası terör saldırılarına karşı güvenliğin en üst dereceye çıkarıldığı bilgisini verdi.