DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yine bir canlı bomba saldırısı! 21 ölü..

Yine bir canlı bomba saldırısı! 21 ölü..

Irak’ın başkenti Bağdat bu sabah bomba sesleri ile uyandı. Kentin orta yerinde iki ayrı canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda 21 kişi hayatını kaybetti.\r\n\r\n

Irak’ın başkenti Bağdat bu sabah bomba sesleri ile uyandı. Kentin orta yerinde iki ayrı canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda 21 kişi hayatını kaybetti.Irak’ın başkenti Bağdat’ta canlı bomba saldırısı vatandaşların yüreklerini ağıza getirdi. Başkent Bağdat’ta DAEŞ’in elinde bulunan Musul’u kurtarma harekatının başladığı 17 Ekim tarihinden bu zamana kadar kırmızı alarm uygulanıyordu.

Canlı bomba saldırısında 21 kişi hayatını kaybetti!

Bağdat’ta sabah patlama sesi yankılandı. Kentin El-Sinak bölgesindeki kurulan bir pazar yerine iki farklı canlı bombalı saldırı düzenlendi. Canlı bomba saldırısında 21 kişi hayatını kaybederken, 43 kişininde yaralandığı açıklandı. Çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırıları DAEŞ üstlendi. Yaralılarında hemen bölgede bulunan hastanelere sevk edildi.

Berlin saldırısında yeni gelişme!

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Noel Pazarına düzenlenen saldırı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Olayla ilgisi olduğu düşünülen bir kişi daha..Almanya’nın başkenti Berlin’de çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Noel pazarı saldırısında yeni bir gelişme yaşandı. Saldırının hemen ardından başlatılan soruşturma hız kesmeden devam ediyor. Soruşturma kapsamında Tunuslu bir vatandaşın gözaltına alındığı ifade edildi. Gözaltına alınan kişinin 40 yaşında olduğu açıklandı.

Berlin saldırısında yeni gelişme!

Berlin saldırı kapsamında yürütülen soruşturma da bir kişinin gözaltına alınmasından sonra Alman basının da yer alan haberlerde önemli noktalara değinildi. Haberler de yer alan bilgilerde tır saldırısı hakkında sorumlu tutulan Anis Amri’nin ölümünün ardından çantasının incelendiğini ve önemli eşyalara rastlandığı ifade edildi. Anis Amri’nin telefon kartında da bugün gözaltına alınan 40 yaşındaki Tunuslu vatandaşın numarası olduğu ortaya çıktı. Anis Amri ile iletişim halinde olduğu şüphesiyle arama çalışmalarına başlandı. Şüphelinin Tempelhof’daki evine arama yapıldı. Ve polis şüpheli geçici olarak gözaltına aldı. Federal savcılık ise çıkan bu haberleri doğruladı ama net bir bilgi vermedi. Bu kişinin Noel saldırısında Anis Amri’ye yardım ettiği düşünülüyor. Şüpheli hakkında tutuklama kararı çıkarılıp çıkarılmayacağı yarına kadar belli olacak. Saldırıyı düzenleyen zanlı Anis Amri’de geçtiğimiz günlerde öldürülmüştü. İtalya’da öldürülen Anis Amri için Almanya Başbakanı Angela Merkel’den İtalya başkanına teşekkür dileklerini en güzel şekilde iletti.