DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yiyecek ve içecekleri buzdolabına nasıl yerleştirmeliyiz?

Yiyecek ve içecekleri buzdolabına nasıl yerleştirmeliyiz?

Hangi gıdanın buzdolabının neresinde saklanması gerektiğini biliyor muyuz? Çoğumuz buzdolabımızın yetersizliğinden ya da dolaba koyduğumuz yiyeceklerin çabuk bozulduğundan şikayet ederiz. Bunun nedenini hiç düşündük mü? İşte sizler için bu yazımızda yiyecek ve içecekleri buzdolabına nasıl yerleştirmeliyiz? sorusunu cevapladık.Buzdolabına koyulan yiyeceklerin hangi rafta ve nasıl saklanacağı çok önemlidir. Yiyecekleri belirli raf ve bölmelerde, uygun şekilde saklamak çoğu yiyeceğin

Hangi gıdanın buzdolabının neresinde saklanması gerektiğini biliyor muyuz? Çoğumuz buzdolabımızın yetersizliğinden ya da dolaba koyduğumuz yiyeceklerin çabuk bozulduğundan şikayet ederiz. Bunun nedenini hiç düşündük mü? İşte sizler için bu yazımızda yiyecek ve içecekleri buzdolabına nasıl yerleştirmeliyiz? sorusunu cevapladık.Buzdolabına koyulan yiyeceklerin hangi rafta ve nasıl saklanacağı çok önemlidir. Yiyecekleri belirli raf ve bölmelerde, uygun şekilde saklamak çoğu yiyeceğin raf ömrünü uzatmak için gereklidir. Aynı zamanda yiyecek ve içecekleri buzdolabında sağlıklı ve uzun süre saklamak için belirli bir düzene göre yerleştirmek gerekir. Bu düzen sadece  tertipli görünmesi için değil, çok daha da önemli olan yiyeceklerde bakteri ürememesi ve çabuk bozulmamalarıdır. Peki buzdolabına hangi yiyecek ve içecekler nasıl yerleştirilmelidir?Buzdolabının en soğuk olan yeri buzluğa en yakın olan en üst bölmesidir. Aşağı doğru inildikçe sıcaklık artar.

Buzdolabının en soğuk bölümü olan en üst rafa hangi gıdalar yerleştirilmelidir?

Genel kural en riskli yiyecekleri buzdolabının en soğuk üst raflarına yerleştirmektir. Riskli gıdalar da etbalık tavuk, süt, yumurta ve peynir gibi hayvansal gıdalardır. Pişmiş yemekler ve hazırlanmış salatalar da üzeri kapalı olarak cam kaplarda üst rafta muhafaza edilmelidirÇiğ et bakteri barındırdığı için diğer gıdalara temas etmeyecek şekilde poşet ya da kaplarda saklanmalıdır.Aynı şekilde yumurta kabukları da çok fazla kirli olduğundan diğer gıdalara değmeyecek şekilde kendi kutusunda veya özel kutularda üst raflarda saklanmalıdır.

Orta rafta hani gıdalar olmalıdır?

Peynir, süt, yoğurt, kefir, tereyağı, margarin gibi gıdalar ya en üst rafta ya da orta rafta muhafaza edilmelidir. Sütün buzdolabı kapağında saklanması, kapak açıldıkça hava ile temas edip daha çabuk bozulacağından sağlıklı değildir. Bunun için iç raflarda saklanmalıdır. Eğer Ekmek de buzdolabında saklanacaksa küflenmemesi için streç filme sarılıp o şekilde orta rafta saklanmalıdır.

Alt rafta ve sebzelikte saklanacak gıdalar nelerdir?

Taze sıkılmış meyve suları, yıkanmış yemeye hazır meyveler buzdolabının en sıcak olan alt bölmesinde saklanmalıdır.Sebze ve meyveler buzdolabında saklanırken daha uzun dayanmaları ve nem oluşmaması için yıkanmadan saklanmalıdır. Hatta meyve ve sebzeleri yıkamadan kese kağıdı veya delikli kaplarda saklamak daha uzun dayanmalarına sağlayacaktır.

Buzdolabının kapağında neler saklanabilir?

Buzdolabının kapak kısmında fazla soğuğa ihtiyacı olmayan su, meşrubat, ketçap, mayonez, kavanozlara koyulmuş baharatlar, soslar, konserveler saklanabilir.Önemli uyarı: Buzdolabında kullanacağınız saklama kapları ya sağlıklı plastik ya da cam olmalıdır.