DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yurt dışından getirilen araçlarla ilgili yeni düzenleme

Yurt dışından getirilen araçlarla ilgili yeni düzenleme

Gümrük ve Ticaret Bakanı yurt dışından getirilen araçlar ile ilgili yeni düzenleme yaptıklarını açıkladı. İşte o düzenlemenin detayları…

Gümrük ve Ticaret Bakanı yurt dışından getirilen araçlar ile ilgili yeni düzenleme yaptıklarını açıkladı. İşte o düzenlemenin detayları…Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, çıkan bu haber ile ilgili olarak “İkinci el gelip de yurda sıfır diye sokulan araçlara, Gümrük Kanunu gereği el konuluyordu. Biz yaklaşık 40 bin araç sahibi ile ilgili yeni bir düzenleme yapıyoruz.” dedi. Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci’nin AA muhabirine yurt dışından getirilen araçlar ile ilgili TBMM’ye sunulacak olan “Torba kanun” hakkında bilgi verdi.

Yurt dışından getirilen araçlarla ilgili yeni düzenleme

yurt-disindan-getirilen-araclarla-ilgili-yeni-duzenlemeBülent Tüfenkci yurt dışından getirdikleri ikinci el araçları gümrüklerden yeni araç gibi geçiren araç sahipleri hakkında yasal işlem başlatılacağını hatırlattı. Ve bu araçların yasa gereğince kamuya geçtiğini belirtti. Meclise sunulacak olan torba yasa kanunu ile ilgili olarak yeni düzenlemeler yapacaklarını ifade etti. Gümrük Kanunu’nun konu ile ilgili olan maddesinde bu araçların bağlandığına ve araç sahipleri hakkında yasal işlem başlatılıyordu. Yeni düzenleme ile bu araçların yeniden ekonomiye kazandırmayı hedeflediklerinin altını çizdi.Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Gümrükten sıfır araç olarak sokulan ancak ikinci el olduğu belirlenen araçlar eksik bildiriminden dolayı, Gümrük Kanunu’nun 235.maddesi gereği yakalanıyor, gümrüğe çekilip el konuluyordu. Biz yaklaşık 40 bin araç sahibi ile ilgili bir düzenleme yapıyoruz. Gümrük Kanunu’nun 235’inci maddesi uyarınca el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesi kararı verilen kara, deniz ve hava ulaşım araçlarıyla ilgili olarak bu maddenin yürürlüğe girdiği ayı takip eden altıncı ayın sonuna kadar ilgili gümrük idaresine başvurulması ve taşıtın ilk iktisabından miktarın başvuru tarihinden itibaren bir ay içinde ödenmesi halinde el konularak, mülkiyetin kamuya geçirilmesi kararı kaldırılacak. El konulan araçlar sahibine iade edilecek.” dedi.