DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yurtdışına çıkacak gri ve yeşil pasaportlulara sıkı kontrol

Yurtdışına çıkacak gri ve yeşil pasaportlulara sıkı kontrol

15 temmuz gerçekleşen ‘darbe girişimi’ olayın ardından yurtdışına çıkacak gri ve yeşil pasaportlulara Atatürk Havalimanı’nda sıkı kontrol yapıldı.\r\n\r\n

15 temmuz gerçekleşen ‘darbe girişimi’ olayın ardından yurtdışına çıkacak gri ve yeşil pasaportlulara Atatürk Havalimanı’nda sıkı kontrol yapıldı.Sabah saatlerinden itibaren yurtdışına çıkmak isteyen vatandaşlar Atatürk Havalimanı’nda sıkı bir kontrolle karşılaştı. KKTC’ye gitmek isteyen gri ve yeşil pasaportlulara işlem yaptırılmadı. Darbe girişiminin ardından arttırılan güvenlik önlemleri ile birlikte GBT sisteminde adı bulunmayanların yurtdışına çıkmaları konusunda büyük bir sorgulama başlatıldı.  Merkezden alınan bu karar ile birlikte sadece GBT sisteminde adı bulunanlar yurtdışına çıkış yapabiliyorlar.yesil-ve-gri-pasaport-yolcularYapılan güvenlik önlemleri için yurtdışına çıkmak isteyen vatandaşların uçuş saatinden 2 saat kadar öncesinde havalimanında olunmaları istendi.

Bekletilen yolcular uçaklarını kaçırdı

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde pasaport polisleri geniş bir çalışma yaptı. Önlemlerle ilgili alınan talimatlar doğrultusunda kamu görevlileri ve ailelerinin alabildiği yeşil pasaport ile resmi vazifeyle görevlendirilen kişilerin alabildiği gri pasaport sahipleri beklemeye alındı. Devlet memurları, konsolosluk çalışanları, akademisyen ve sporcular yapılan güvenlik önlemleri için uzun süre bekletildi. Bekletilen yolcuların çoğu uçaklarını kaçırdılar. Bu durumdan büyük rahatsızlık duyan vatandaşlar orada bulunan basın mensuplarına dert yandı. Alınan önlemler sonucunda Atatürk Havalimanı’nda uzun uzun kuyruklar oluşturuldu. Polis, bekleyen yolculara bir açıklamada bulundu. Polis ‘kimlik bilgilerinin merkeze bildirildiğini uçabilir bilgisi gelenlerin işlemlerinin yapılacağını’ bildirdi.