DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yurtdışındaki türkler çipli kimlik kartlarını nasıl alacak?

Yurtdışındaki türkler çipli kimlik kartlarını nasıl alacak?

Yurtdışında yaşayan birçok Türk vatandaşımız yaşamakta. Yurtdışındaki gurbetçiler yeni çipli TC. Kimlik kartlarını nasıl alabilir? Yeni çipli TC. Kimlik kartları için hangi belgeler gerekli?

Nüfus cüzdanlarının değiştirilmesi üzerine akıllara yurtdışındaki türklerin bu yeni kimliklere nasıl sahip olacağı takıldı. Türkiye’de geçtiğimiz günlerde yeni kimlik kartlarının dağıtılmaya başlanmıştı. Ancak bu sadece Türkiye’de ki vatandaşları ilgilendirmiyor. Yurtdışında yaşayan birçok Türk vatandaşımız yaşamakta. Yurtdışındaki gurbetçiler yeni çipli TC. Kimlik kartlarını nasıl alabilir? Yeni çipli TC. Kimlik kartları için hangi belgeler gerekli?

Yurtdışında yeni çipli Tc. Kimlik kartı nasıl alınır?

Yurtiçinde başlayan yeni kimlik kartı dağıtılma işlemleri yurtdışında nasıl gerçekleşecek?Yurtdışında yaşayan Türkler, yeni çipli kimlik kartlarını konsolosluklardan randevu alarak, randevu günleri ve saatinde pasaport başvurusu yaıldığı gibi şahsın kendisi giderek başvuru yapabilecekler.Yeni çipli kimlik kartları ne zaman verilir?Başvuru sonrasında işlemler tamamlanır ve 2 hafta içerisinde hazırlanan kimlik kartları konsolosluklara teslim edilerek şahısa verilir.

Yurtdışı kimlik almak için gerekli belgeler

Yurtdışında yaşayan Türkler için kimlik başvurusunda şahsa ait fotoğraflı bir kimliğin bulundurulması zorunludur.

Yeni kimlikler pasaport yerine geçecek mi?

Yeni çıkan çipli kimlik kartları, vizesiz ulaşım sağlayan ülkeler için yeni çıkan kimlik kartları pasaport yerine geçecektir.

Hangi ülkelerde Yeni çipli kimlik kartları pasaport sayılacak?

Gürcistan, Bosna Hersek, Arnavutluk vs. gibi ülkelerde yeni kimlik kartları ile ulaşım sağlayabileceksiniz.Yeni çipli kimlik kartları için randevu nereden alınır?Yeni çipli kimlik kartları için randevuyu Alo 199 hattından alabilir ya da nüfus müdürlüğüne başvurabilirsiniz.TCKK; “TÜBİTAK tarafından geliştirilen kriptolarla korunan TCKK’nın içerdiği bilgilere art niyetli ulaşılmasının önüne geçilmiş, böylelikle taklit edilmesi ve kopyalanması imkansız hale getirilmiştir. TCKK, yeni dünyanın gelişmelerine paralel olarak hayatımıza teknolojik gelişmelere uygun ve güvenli kimlik doğrulama alanında sayısız fayda sağlamakla birlikte, aynı zamanda yeni kullanım alanlarına açık bir mimaride tasarlanmış olup temaslı ve temassız çipe sahiptir. Vatandaşlarımızın kimlik ve biyometrik verileri yüksek güvenlikle muhafaza edilmektedir. Uluslararası standartlar, uyumluluk esasları ve güvenlik kriterlerine sahip olarak TÜBİTAK tarafından geliştirilen milli işletim sisteminin kullanıldığı kimlik kartı, bu özelliğiyle milli bir güvenliği de beraberinde getirmektedir. Kimlik bilgilerimizin hem ulusal hem de uluslararası seviyede güvenliğini sağlamak amacına hizmet eden milli işletim sistemi, uluslararası tüm güvenlik testlerinden başarıyla geçmiştir.” dendi.