DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yürüyüş yapanlar bu habere dikkat!

Yürüyüş yapanlar bu habere dikkat!

Zayıflamak için yürüyüş yapanlara önemli uyarı. Yürüyüş esnasında nelere dikkat ederek hızlı zayıflamaya yardımcı olursunuz?

1

Özellikle masa başında çalışan kişilerce mutlaka hayatın bir parçası haline gelmesi gereken spor çok önemli. Bireylerin haftada en az 3 gün yürüyüş yapması gerektiğini söyleyen uzmanlar, bu sayının idealinin 5 olduğunu savunuyor.

2

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Selda Özçırpıcı, “Ancak tüm bu etkilerinden yararlanabilmek için yürüyüş egzersizini doğru bir şekilde yapmamız çok önemli” diyor.

3

Eğer yaşınız 40’ın üzerindeyse ve normal hayatınızda da hareketsiz bir kişiyseniz, yürüyüş öncesi mutlaka bir hekime başvurmalısınız.

4

Yürüyüş öncesinde birkaç dakika ısınmak için esneme hareketleri yapmanız gerekmektedir. Bu hareketler, kalp ve damar sağlığınızı koruyarak yürüyüş sırasında daha sağlıklı bir süre geçirmenizi sağlayacaktır.

5

Yürüyüş saatinin herhangi bir sınırlaması yok ise sabah saatlerini seçerseniz, metobolizmanız daha hızlanacak ve zayıflama oranınız artacaktır.

6

Yürüyüş öncesi tokluk durumunu belirleyecek olursak, yürüyüşten en az 2 saat önce yemek yemiş olmalıyız.

7

Yürüyüş bandında yürümektense, açık havada yürümeniz sizin için daha sağlıklı olacaktır.

8

Yürüyüş esnasında mümkün olduğunca rahat giysiler tercih etmeye çalışın.

9

Yürüyüş sırasında tabanı oldukça esnek, yürüyüş ayakkabılarını seçmelisiniz. Eğer, bacak bel kısımlarınızda ağrı problemleri var ise doktorunuza başvurarak yürüyüş için ayakkabı tavsiyesi almalısınız.

10En önemli konulardan biriside yürüyüş esnasında duruşunuzu belirlemek. Başınız tam karşıda, karnınızı içe çekerek yürümeye çalışın.