DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Zehirli Kur’an CD’si yalanıyla Almanları kışkırtanlar kim?

Zehirli Kur’an CD’si yalanıyla Almanları kışkırtanlar kim?

Alman halkının Müslümanlardan korkması için Whatsapp ve Facebook üzerinden gönderilen asılsız uyarı son günlerde sosyal medyada daha sık rastlanır oldu. Bir yıldan uzun bir süredir özellikle Facebook ve Whatsapp üzerinden zincirleme mektup şeklinde gönderilen uyarıya göre posta kutularına atılan bazı zarfların içinde Kur’an CD’leri var ve bu CD’lerin üzerine kimyasal bir madde serpiştirilmiş. Söz konusu

Alman halkının Müslümanlardan korkması için Whatsapp ve Facebook üzerinden gönderilen asılsız uyarı son günlerde sosyal medyada daha sık rastlanır oldu. Bir yıldan uzun bir süredir özellikle Facebook ve Whatsapp üzerinden zincirleme mektup şeklinde gönderilen uyarıya göre posta kutularına atılan bazı zarfların içinde Kur’an CD’leri var ve bu CD’lerin üzerine kimyasal bir madde serpiştirilmiş. Söz konusu madde çok zehirli ve solunum yollarını felç edecek güce sahip.Son günlerde özellikle Münih ve çevresindeki şehirlerde yayılan asılsız mesajda şu ifadeler yer alıyor: “Dikkat: posta kutularına mektuplar dağıtılıyor. İçinde Kur’an’dan ayetler var. CD, solunum yollarını felç eden bir kimyasal madde ile temas ettirilmiş. Açmayın ve derhal polisi haberdar edin. Weilheim’de hastaneye kaldırılan kurbanlar var. Lütfen bu mesajı yayın.”

KUR’AN ÜZERİNDEN İNSANLAR PROVOKE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Mesajda her ne kadar polisin haberdar edilmesi istense de, emniyet yetkilileri uyarının asılsız olduğundan emin. Oberbayern Süd Emniyeti Sözcüsü Anton Huber, polise bugüne kadar böyle bir olayın yansımadığını, mesajın tamamiyle insanları paniğe sevketmek amacıyla yayıldığını söyledi. Huber, Weilheim’de bu sebeple hastaneye kaldırılan kimsenin olmadığını ve eyalet suç dairesinin de böyle bir bilgiye sahip olmadığını ekledi.Sözcüye göre haberin ilk kaynağının kim olduğu da henüz tespit edilemedi. Mesajı gönderen veya gönderenler inandırıcı olması için bir de resim paylaşıyorlar. Resimde Karlheinz Böhm’ün Etyopya Yardımı adlı bir yardım kuruluşunun zarfı görülüyor. Zarfın içinden çıkan ise Karlheinz Böhm’ün seslendirdiği noel hikayesi yerine Ku’an ayetleri oluyor. Polisin aktardığına göre herhangi birinin bu zarfları posta kutularına attığına dair bir bilgi de yok.

MESAJ DİKKATE ALINMAMALI VE PAYLAŞILMAMALI

Bununla birlikte polisin uyarıları şehirden şehire değişiyor. Polis bazı şehirlerde hiçbir şekilde korkuya mahal olmadığını söylerken, bazı şehirlerde çöpe atılmasını, bazı şehirlerde ise eldiven kullanarak dokunulmasını ve polise haber verilmesini istiyor. Polisin bütün şehirlerde hemfikir olduğu konu ise Whatsapp, Facebook ve diğer sosyal medya kanalları üzerinden gelen bu tür zincirleme mesajların dikkate alınmaması ve paylaşılmaması gerektiği.

YALAN HABERLERİN EN BÜYÜK MAĞDURU MÜLTECİLER

Almanya’da Müslümanlara ve yabancılara yönelik sahte zincirleme mesajlar sadece bundan ibaret değil. Özellikle mültecilere ve Balkan ülkelerinden gelen göçmenlere karşı halkı kışkırtma amacı güden paylaşımla giderek artıyor. Örneğin evlere hırsızlık yapmak için girmek amacıyla GPS yerleştirilmiş anahtarlık dağıtan Romanyalı çeteler, kilise duvarına doğru hacet gideren Afrikalılar, bağış olarak aldıkları kıyafetleri atan, noel ağacını yağmalayan, sosyal daireden geneleve bedava girmek için bilet, marka kıyafet alan mültecilerle ilgili yalan haberler sosyal medyada birbirini izliyor. Bunun dışında Münih’te meydana gelen cinnet saldırısı ile Grafing’de meydana gelen cinayetten sonra da sosyal medyada çok sayıda yalan haberle insanlar manipüle edilmeye çalışılmıştı.