DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Zuhal Demir, Belçika’nın yoksullukla mücadele bakanı oldu

Zuhal Demir, Belçika’nın yoksullukla mücadele bakanı oldu

Belçika’da yoksullukla mücadele, fırsat eşitliği, engelliler ve bilim politikaları artık Tuncelili bir ailenin kızı olan Zuhal Demir’den soruluyor. Demir, Elke Sleur’ün istifası üzerine Yeni Flaman İttifakı (N-VA) tarafından Demir’i bu görevlerden sorumlu bakan olarak atadı. Zuhal Demir, meclisteki yemininden sonra bakanlık görevine başladı.1980 doğumlu Zuhal Demir, yaşı genç olmasına rağmen Belçika parlamentosunun en tecrübeli siyasileri

Belçika’da yoksullukla mücadele, fırsat eşitliği, engelliler ve bilim politikaları artık Tuncelili bir ailenin kızı olan Zuhal Demir’den soruluyor. Demir, Elke Sleur’ün istifası üzerine Yeni Flaman İttifakı (N-VA) tarafından Demir’i bu görevlerden sorumlu bakan olarak atadı. Zuhal Demir, meclisteki yemininden sonra bakanlık görevine başladı.1980 doğumlu Zuhal Demir, yaşı genç olmasına rağmen Belçika parlamentosunun en tecrübeli siyasileri arasında yer alıyor. 16 yıldır milletvekili olan politikacı birçok kez Belçika’nın etkili politikacısı listesinde yer almayı başarmış bir isim.

FIRSAT EŞİTLİĞİNİ BELÇİKALILARA ANLATACAK EN İYİ İSİM

N-VA Genel Başkanı Bard De Wever de Demir’i takdir ediyor. Atama ile ilgili açıklamada bulunan Wever, özellikle fırsat eşitliği konusuna değindi ve bu meseleyi topluma en iyi şekilde anlatacak ismin Zuhal Demir olduğunu ifade etti. Demir de bakanlık çalışmalarında fakirlikle mücadele ve eşit hakların öncelikli konuları olacağını dile getirdi.

ZUHAL DEMİR 16 YILDIR BELÇİKA PARLAMENTOSUNDA

Zuhal Demir’in ailesi 1970’li yıllarda Belçika’ya çalışmak üzere gelmiş. Demir ise hukuk fakültesini bitirmiş ve 2001 senesinde milletvekili olarak meclise girmeyi başarmış.  Belçika medyası da Demir’in bu başarısını uzun süredir gündemde tutuyor.

TÜRK MEDYASI PKK’LI OLDUĞUNDA ISRAR EDİYOR

Bununla birlikte genç politikacı Türk medyasının önemli bir kesimi tarafından eleştiriliyor. Özellikle Doğu Perinçek’e yakınlığı ile bilinen Aydınlık gazetesi ile hükümet yanlısı medya Demir’i PKK yanlısı olmakla suçluyor. Gerekçeleri ise Demir’in PKK bayrak ve flamaları, Öcalan posterlerinin olduğu ortamlarda görülmesi.

“PKK’YA HİÇBİR ZAMAN SEMPATİ DUYMADIM”

Demir ise bu iddiaları yalanlıyor. Canvas adlı televizyon programında konuyla ilgili görüşlerini paylaşan bakan, Kürt kökenli olduğunu, barış yanlısı bir dünya görüşünü savunduğunu ve PKK’ya hiçbir zaman sempati duymadığını söylemişti. Demir, “Kürt olmam PKK’lı olduğum anlamına gelmez” şeklinde konuşmuştu.

BAŞKA BİRİNİN RESMİNİ KULLANAN GAZETELER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Bir başka açıklamasında da Demir, hiçbir zaman PKK toplantısına katılmadığını söylemiş ve sürekli suçlanmaktan bıktığını ifade etmişti. Demir, sadece Anvers’teki bir Kürt derneğinin düzenlediği sosyal amaçlı bir etkinliğe katılmış. Türk medyasında peşmerge kıyafetleri içinde bir kadının kendisi imiş gibi lanse edildiğine de değinen bakan, bu gazeteler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.Demir, Belçika medyasında ise daha ziyade dekolte pozları dolayısıyla gündem konusu oluyor.