DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya´da “Fussilet 33” adlı cami kapatıldı

Almanya´da “Fussilet 33” adlı cami kapatıldı

  Berlin´de geçtiğimiz yıl Aralık ayında Noel Panayırına yapılan terör saldırısını gerçekleştiren Anis Amri’nin sık gittiği belirlenen “Fussilet 33” adlı cami derneği kapatıldı.Almanya’nın iç istihbarat birimi olan Anayasayı Koruma Teşkilatı, Berlin´in Moabit semtinde faaliyetlerini sürdüren ve bir süredir gözlem, altında tutulan Fussilet derneğinin ‘radikal İslamcıların buluşma noktası’ olarak tanımlamıştı. ANİS AMRİ´NİN SIKÇA GİTTİĞİ CAMİ KAPATILDI Berlin

  Berlin´de geçtiğimiz yıl Aralık ayında Noel Panayırına yapılan terör saldırısını gerçekleştiren Anis Amri’nin sık gittiği belirlenen “Fussilet 33” adlı cami derneği kapatıldı.Almanya’nın iç istihbarat birimi olan Anayasayı Koruma Teşkilatı, Berlin´in Moabit semtinde faaliyetlerini sürdüren ve bir süredir gözlem, altında tutulan Fussilet derneğinin ‘radikal İslamcıların buluşma noktası’ olarak tanımlamıştı.

ANİS AMRİ´NİN SIKÇA GİTTİĞİ CAMİ KAPATILDI

Berlin polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Berlin’de 2016 yılının Aralık ayında Noel panayırına TIR’la düzenlenen teröre saldırısının faili Anis Amri’nin sıkça gittiği “Fussilet 33” adlı cami derneğinin çalışmalarına son verilmiş oldu.Polis, ayrıca “Fussilet 33” Camii´nin şiddete meyilli İslamcıların bir araya geldikleri merkezlerden biri olduğunu açıkladı.Berlin’de sabah saatlerinde düzenlenen polis operasyonunda ise aralarında ev ve firmaların da bulunduğu 24 ayrı noktaya da baskınlar düzenlendiği bildirildi. Polis yetkilisi, yapılan bu operasyonlarda 460 polisin görev aldığını dile getirdi.Yetkili İdari Mahkeme, derneğin yasaklanması ile ilgili kararı 15 Şubat’ta vermişti. Mahkeme kararının hemen sonrasında derneğin, faaliyetlerine son verdiği verilen bilgiler arasında. Berlin Senatosu içişlerinden sorumlu üye Andreas Geisel, Fussilet Derneği’nin kira sözleşmesini de feshettiğini söyledi.

İSTİHBARATIN TAKİBİNDEYDİ

Almanya’nın iç istihbarat kurumu Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından, ‘radikal İslamcıların buluşma noktası’ olarak değerlendiriyor. Moabit semtindeki Fussilet derneğinde, Selefilerin ve IŞİD yanlıların bir araya geldiği öne sürülüyor.Cemaatini ağırlıklı olarak Türklerin ve Kafkas kökenlilerin oluşturduğu camide Suriye’deki terör saldırıları için para toplandığı, IŞİD’e üye kazandırmak için girişimlerde bulunulduğu iddia ediliyor.Yetkili İdari Mahkeme´nin verdiği kararla, 2015 yılından bu yana kapatılması tartışılan ve Radikal İslamcıların Berlin’deki buluşma merkezi olarak görülen Fussilet cami Derneği kapatılmış oldu.Noel pazarına yapılan terör saldırısı Aralık 2016 da gerçekleşmişti. Almanya’nın başkenti Berlin’de bir tırın noel pazarına girmesi sonucu az dokuz kişi hayatını kaybetmiş, ellinin üzerinde insan yaralanmıştı.

FRANSA’DAKİ SALDIRIYA BENZİYOR

Berlin’de bir tırın noel pazarına girmesi, Fransa’nın Nis şehrindeki saldırıyı anımsattığı için halk içinde endişeye sebep olmuştu. Nis’te geçtiğimiz yılın temmuz ayında ise bir kamyon kalabalığın içine dalmış ve 84 kişinin ölümüne, 150 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu.

BİR ÇOCUK DA NOEL PAZARINA BOMBA YERLEŞTİRMİŞTİ

Geçtiğimiz ay da Almanya doğumlu 12 yaşındaki Iraklı bir çocuk Ludwigshafen’de biri noel pazarında olmak üzere iki bombalı saldırı girişiminde bulunmuştu. Ancak her ikisinde de başarısız olmuştu. Saldırı teşebbüsü ile ilgili soruşturma devam ediyor.