DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Aiman Mazyek: Başörtülü kadınlara tükürüyorlar!

Aiman Mazyek: Başörtülü kadınlara tükürüyorlar!

Almanya Müslümanları Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek, son terör saldırılarının Müslümanlara karşı duyulan düşmanlığı beslediğini söyledi. Mazyek, özellikle başörtülü kadınlara tükürüldüğünü, hakaret edildiğini ve tartaklanarak eziyet verdiğini ifade etti.

Almanya’da yaşanan son terör saldırıları, Köln’de yılbaşı gecesi yaşananlar en çok ülkede yaşayan Müslümanları tedirgin ediyor. Müslümanlar bu tedirginliklerinde haksız da değil. Almanya Müslümanları Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mayzek, özellikle Berlin’de noel pazarında gerçekleşen terör saldırısından sonra Müslümanların durumunun daha da kötüleştiğini söyledi.

AIMAN MAZYEK: POPÜLİST SAĞ ÖFKE ORTAMINDAN FAYDA SAĞLIYOR

Die Welt gazetesine konuşan ZMD Başkanı, başörtülü kadınlara tükürüldüğünü, hakaret edildiğini ve tartaklanarak eziyet edildiğini dile getirdi. Terör saldırılarından dolayı Müslüman halka karşı duyulan düşmanlık duygularının arttığına dikkat çeken Mazyek, popülist sağ çevrelerin de bu saldırılarla oluşan öfke ortamından yararlanarak toplumu bölmeye çalıştığını ifade etti.

MÜSLÜMANLAR ALMANYA İLE GURUR DUYUYOR

Mazyek’e göre böyle bir durumda bölünmek yerine bir arada olmaktan başka bir alternatif yok. Aksi takdirde teröristlerin ekmeğine yağ sürmekten başka bir iş yapılmış olmaz. Almanyalı Müslümanların düşmanlığı hak edecek bir durum içinde olmadığını da vurgulayan Mazyek, “Bizler Almanyalı Müslümanlarız. Ülkemizle gurur duyuyoruz, özgürüz ve bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Bunun savunulması gerekir” ifadesini kullandı.ZMD başkanı bu bağlamda Köln polisinin yılbaşı kutlamalarındaki tartışmalı tutumuna da değindi. Mazyek, ten rengine göre kimlik kontrolü yapmakla suçlanan polisi savundu ve yılbaşı kutlamalarının bir ön hikayesi olduğundan dolayı yoğun kontrollerin haklı olduğunu söyledi.

NAFRİ SÖZCÜĞÜ IRKÇI BİR İFADE AMA POLİSTE KURUMSAL IRKÇILIK YOK

Bununla birlikte polisin Kuzey Afrikalı suçlu ve şüpheliler için ‘Nafri’ sözcüğünü kullanmasını eleştiren Aiman Mazyek, bu sözcüğün Kuzey Afrikalılarla suçu bir araya getirdiğini ve bunun ırkçı bir yaklaşım olduğunu kaydetti. Polisin bir açıklamada bulunarak bu ifadeye mesafe koymasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiren ZMD başkanı Mazyek, böyle bir ifade kullanıldı diye kurumsal ırkçılıktan bahsetmenin de doğru olmayacağına değindi. Mazyek, polisin yılbaşı gecesi mükemmel bir performans sergilediğini ve ayrımcılığa mahal vermeyen bir iş ortaya koymanın da polisin menfaati icabı olduğunu söyledi.

YENİ MÜLTECİLER DİNLERİNDE ÖLÇÜLÜ İNSANLAR AMA DİKTATÖRLÜKTE YETİŞTİLER

Aiman Mazyek, Almanya’ya sığınan Müslümanlarla ilgili sorunlara temas etti. Çok sayıda mülteci gelmesinin Almanya’daki cemaatler için de büyük bir imtihan olduğunu kabul eden ZMD başkanı, “Arkamızda bıraktığımızı sandığımız entegrasyon, anlayış, aydınlatma ve özgürlük gibi birçok tartışmaları devam ettirmek zorunda kalacağız.” şeklinde konuştu. Diğer taraftan yeni mültecilerin çoğunun Suriye ve Irak’tan geldiğini ve bu insanların ölçülü bir dini anlayışı olduğunu anlatan Mazyek, ancak demokratik bir hukuk devletinde değil, diktatörlüklerde sosyalleştiklerini ve bunu kafalardan çarçabuk silmenin kolay olmadığını sözlerine ekledi.