DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
AK Partili Mustafa Yeneroğlu: Alman bakanları sert dille uyardı

AK Partili Mustafa Yeneroğlu: Alman bakanları sert dille uyardı

AK Parti milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Berlin’deki bir üniversitede terör örgütü PKK’nın propagandasının yapılması üzerine Federal Adalet Bakanı’nı ve Federal İçişleri Bakanı’na çağrıda bulundu. Yeneroğlu, bu işe artık bir son verilmesi gerektiğini söyledi. AK Parti milletvekillerinden Mustafa Yeneroğlu, Alman güvenlik birimlerini terör örgütü PKK’nın Berlin Teknik Üniversitesi’nde propoganda yapmasına göz yummakla suçladı. TBMM’de İnsan Haklarını İnceleme

AK Parti milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Berlin’deki bir üniversitede terör örgütü PKK’nın propagandasının yapılması üzerine Federal Adalet Bakanı’nı ve Federal İçişleri Bakanı’na çağrıda bulundu. Yeneroğlu, bu işe artık bir son verilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti milletvekillerinden Mustafa Yeneroğlu, Alman güvenlik birimlerini terör örgütü PKK’nın Berlin Teknik Üniversitesi’nde propoganda yapmasına göz yummakla suçladı. TBMM’de İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun başkanlığını da yürüten Yeneroğlu, terör örgütünün uzantılarının bir devlet üniversitesinde propaganda yapıp militan toplaması karşısında Federal Adalet Bakanı Heiko Maas (SPD) ile Federal İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere’e bu işe bir son verme çağrısında bulundu.

PROGRAMI AStA PKK’NIN BİR KOLU İLE BİRLİKTE DÜZENLEMİŞ

Berlin Teknik Üniversitesi ise organizasyon serisinin ‘Uluslararası Politika – Ocak/Şubat: Ağırlıklı Konu Türkiye’ başlığını taşıdığını ve üniversitenin Genel Öğrenci Komisyonu’na (AStA) bağlı Eğitim Politikası Dairesi tarafından düzenlendiğini açıkladı. Üniversite açıklamasında “Berlin Teknik Üniversitesi elbette AStA’nın konuya ve organizasyon serisine sorumluluk bilinciyle yaklaştığından yola çıkıyor” ifadesiyle yetindi.AsTA, üniversite öğrencilerinin kurduğu çeşitli derneklerle birlikte çalışıyor. Bunların arasında PKK’ya yakınlığıyla bilinen YXK da var.

STEINMEIER TÜRKİYE’YE DESTEK SÖZÜ VERMİŞTİ

PKK en son İzmir’de gerçekleştirilen saldırıdan sorumlu tutulmuştu. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de saldırıdan sonra yaptığı konuşmada Türkiye’ye destek sözü vermişti. Steinmeier şu ifadeyi kullanmıştı: “Almanya, ister İslamcı, ister etnik, isterse ideolojik motivasyonlu olsun, her türlü terörle mücadelede Türkiye’nin yanındadır.”