DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Aldi Süd müşterilerine yeni yıl hediyesi

Aldi Süd müşterilerine yeni yıl hediyesi

Rewe, Penny ve Netto’dan sonra Aldi Süd de kasada para çekme uygulamasına başladı. En az 20 Euro’luk alışveriş yapanlar en fazla 200 Euro nakit para çekebilecek. Bankanların şubelerinin kapandığı ve otomat sayısının azaldığı bir dönemde uygulamanın yayılacağı öngörülüyor.

Almanya’nın müşterisi bol süpermarketlerinden Aldi Süd, müşterilerine kasada para çekme imkanı sunmaya başladı. İmkandan yararlanmak için en az 20 Euro’luk alışveriş yapmak gerekiyor. 20 Euro’luk alışverişi banka kartı ile ödeyen müşteri para çekmek istediğinde bunu kasiyere söylüyor ve 200 Euro’ya kadar nakit para çekiyor. Müşteri başka bankaların otomatlarından para çektiğinde ödediği ücreti Aldi Süd’de ödemek zorunda değil. İşlem ücretlerini Aldi Süd üstleniyor.

KREDİ KARTIYLA PARA ÇEKMEK HENÜZ MÜMKÜN DEĞİL

1860 şubesi olan Aldi Süd bu uygulama ile müşterinin zamandan kazanmasını ve alışverişini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Aldi Süd’ün Milli Bilgi Teknolojisi Müdürü Martin Lange, konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi: “Müşterimize mümkün olan her yerde kolaylık sağlamak istiyoruz. Bu imkan bizim basitlik prensibimize de uygun.”

Aldi Süd’de nakit para çekmek için bütün banka kartları işe yarıyor. Ancak aynı işlemi kredi kartlarıyla yapmak mümkün değil.

ALDI SÜD, UCUZ SÜPERMARKETLER ARASINDA İLK SIRADA

Uygulamayı ilk başlatan Aldi Süd değil. Rewe, Penny ve Netto da bu uygulamayı sürdürüyor. Bu süpermarketler de 200 Euro’ya kadar para çekme imkanı sunuyor. Ucuz mal satan süpermarketler arasında ilk olarak Aldi Süd’ün para çekme uygulamasına geçmesi önümüzdeki günlerde diğerlerinin de harekete geçebileceğini gösteriyor. Alman bankalarının şube ve otomat servisinin giderek azaldığı bir dönemde bu uygulama uzun vadede gelecek vaat ediyor. Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Ticaret Birliğinin sözcüsü de buna dikkat çekiyor ve süpermarketler için önemli olan konunun para satmak değil, müşteri için ek bir hizmet sunmak olduğunu söylüyor. Bu hizmet sayesine müşteri en az 20 Euro’luk alışveriş yaparak markete kazanç sağlıyor, market de bunun karşılığı olarak ücretsiz para çekme imkanı sunuyor. Böylelikle müşteri, muz ve ekmeğin yanı sıra para da çekerek dışarı çıkabiliyor. Sözcü bu uygulamanın banka hizmetlerinin azaldığı, hatta banka şubelerinin kapandığı bir zamanda daha da yayılacağına ve hayatın bir parçası haline geleceğine inanıyor.

ALMANYA’DA BANKA SAYISI GİDEREK AZALIYOR

2015 yılında Almanya’da 36 bin banka şubesi vardı. 2006 yılında bu sayı 42 bin 600 olarak kayıtlara geçmişti. Bankomat sayısı da geçtiğimiz on yıl içinde 58 binden 54 bine düşmüştü. Commerzbank da yakın bir gelecekte farklı bir yapıya gitmek ve şube sayısını azaltmak istiyor. Banka her yerde banka bulundurmak yerine belli yerlerde büyük ve birçok hizmetin görüldüğü büyük şubeler kuracak.

Almanya’daki en büyük banka ağını Sparkasse ve Volksbank oluşturuyor. Ülkede her iki bankanın 12 bine yakın şubesi mevcut. Sayı ise azalma yönünde eğilim gösteriyor. Süpermarketlerin sunduğu yeni imkanların bu bankalar için problem teşkil edeceği düşünülüyor.