DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman polisi yasağı PKK yürüyüşü bittikten sonra hatırladı

Alman polisi yasağı PKK yürüyüşü bittikten sonra hatırladı

Alman Polisi, cumartesi günü terör örgütü PKK yandaşlarının Frankfurt’ta yaptığı geniş katılımlı yürüyüşten sonra soruşturma başlattı. Yürüyüş esnasında çok sayıda PKK taraftarının Öcalan resimlerini ve terör örgütünün bayrak ve flamalarını taşımasına müdahale etmeyen polis, çektiği fotoğraflardan yararlanarak soruşturma yapacak. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI POLİSTEN YASAK POSTER VE SEMBOLLER İÇİN MÜDAHALE İSTEMİŞTİ Cumartesi günü 30 bin kadar PKK

Alman Polisi, cumartesi günü terör örgütü PKK yandaşlarının Frankfurt’ta yaptığı geniş katılımlı yürüyüşten sonra soruşturma başlattı. Yürüyüş esnasında çok sayıda PKK taraftarının Öcalan resimlerini ve terör örgütünün bayrak ve flamalarını taşımasına müdahale etmeyen polis, çektiği fotoğraflardan yararlanarak soruşturma yapacak.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI POLİSTEN YASAK POSTER VE SEMBOLLER İÇİN MÜDAHALE İSTEMİŞTİ

Cumartesi günü 30 bin kadar PKK sempatizanının katılımıyla gerçekleşen yürüyüş esnasına polis Öcalan posterlerinin ve flamalarının indirilmesini istemesine rağmen sonuç alamamış ve sorunsuz devam eden yürüyüşte gerginlik olmaması için müdahale etmek yerine fotoğraf çekmekle yetinmişti. Alman İçişleri Bakanlığı kısa bir süre önce eyaletlere ve güvenlik mercilerine beş sayfalık bir talimatname göndermiş ve 1993 yılından bu yana var olan yasağın artık uygulanmasını istemişti.

TÜRKİYE SERT KARŞILIK VERMEKTE GECİKMEDİ

Yasağa bir kez daha müdahale edilmemesi ise Türkiye’nin sert tepkisine sebep oldu. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın Alman büyükelçinin çağrıldığını ve yaşananların en sert ifadelerle kınandığını ifade etti. Kalın, Türk bakan ve politikacılarının Almanya’daki kendi vatandaşlarıyla buluşması engellenirken PKK’nın sembollerine ve sloganlarına izin verilmesini skandal olarak değerlendirdi. Cumhurbaşkanının sözcüsüne göre bu skandal bazı AB ülkelerinin referandumdan hayır çıkması için aktif bir şekilde çalıştığını gösteriyor.

REFERANDUM KONUŞMALARI ENGELLENİRKEN PKK İZNİ ÇİFTE STANDART

Dışişleri Bakanlığı da yürüyüş gerçekleşmeden önce sert eleştiride bulunmuş ve Türk bakanların Almanya’daki referandum konuşmaları engellenirken PKK’nın yasak sembollerinin mitinglerde taşınmasına izin verilmesini çifte standart olarak değerlendirmişti.