DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman turistler için Türkiye’deki en büyük tehlike

Alman turistler için Türkiye’deki en büyük tehlike

Almanyalı turistler Türkiye’den iyice soğudu. Özellikle geçen yılki darbe girişiminden sonra Türkiye’yi iyice gözden çıkaran Almanlar bu gidişle 2017 yılında Türk turizmine büyük bir hüsran yaşatacaklar. Seyahat şirketleri ise durumu kurtarmaya çalışıyor. TUI’nin patronu Friedrich Joussen, Alman turistler için asıl tehlikenin trafik kazaları olduğunu söyledi. ALMAN TURİSTLER İÇİN TRAFİK KAZALARI DAHA TEHLİKELİ Joussen’e göre bombalı

Almanyalı turistler Türkiye’den iyice soğudu. Özellikle geçen yılki darbe girişiminden sonra Türkiye’yi iyice gözden çıkaran Almanlar bu gidişle 2017 yılında Türk turizmine büyük bir hüsran yaşatacaklar. Seyahat şirketleri ise durumu kurtarmaya çalışıyor. TUI’nin patronu Friedrich Joussen, Alman turistler için asıl tehlikenin trafik kazaları olduğunu söyledi.

ALMAN TURİSTLER İÇİN TRAFİK KAZALARI DAHA TEHLİKELİ

Joussen’e göre bombalı saldırıların yol açtığı dramlara ait fotoğraflar ve kargaşalar elbette turistleri korkutuyor. Ancak Joussen bu korkuyu biraz abartılı buluyor ve istatistiklere göre Türkiye tatilinden dönüş için araba ile havaalanına gitmenin Türkiye’deki en tehlikeli şey olduğunu söylüyor.

SALDIRILARDAN BUGÜNE KADAR ALMAN TURİSTLER ETKİLENMEDİ

TUI her ne kadar bu sözlerle Türkiye’ye daha fazla turist göndermeyi amaçlasa da Joussen’in anlattığında gerçeklik payı da yok değil. Zira şimdiye kadarki siyasi durumda Alman tatilciler etkilenmiş değiller.

BUNA RAĞMEN ALMANYA VE HOLLANDA VATANDAŞLARINI İKİ KEZ UYARDI

Ancak biliniyor ki, Almanya ve Hollanda’daki dışişleri daireleri Türkiye ile ilgili seyahat uyarılarını güncelleyerek yaz tatillerinde Türkiye’ye gitmek isteyenleri de tedirginliğe sevk ettiler. Erken rezervasyon yapan çok sayıda Alman yolculuğu iptal etti.

ALMANLARDAN KALABALIK YERLERDEN UZAK DURMALARI İSTENİYOR

Alman Dışişleri Dairesi’nin internet sayfasında Alman turistlere yönelik şu uyarı yer alıyor: “Seçim kampanyası esnasında Almanya’ya da yansıyabilecek siyasi gerilim ve protestoların artmasını hesaba katmak gerekiyor. Bundan münferit olarak Türkiye’deki Alman yolcular da etkilenebilirler. Bu bakımdan yolculuk halinde olanlara siyasi toplantılardan ve prensip olarak büyük insan kalabalıklarının olduğu yerlerden uzak durmaları tavsiye olunur. Ayrıca Türkiye’de suikast saldırıları tehlikesi de mevcuttur.”

TÜRKİYE’DE DEĞİŞİKLİK OLSA BİLE ALMAN TATİLCİLER FARKINA VARMAYACAK

Bu uyarıdan dolayı seyahat şirketleri tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen Almanları ikna etmeye çalışıyor ve şu mantıktan yola çıkıyor: Tabii ki İspanya’da Türkiye’de bulunan bütün tehlikeler yok. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politikasını beğenmeyenlerin de Türkiye’den yana karar vermeme hakkı var. Ancak buna rağmen Türkiye’ye gidecek olan Alman turistler yüzde 99’u itibariyle tatil esnasında büyük ihtimalle ülkedeki değişikliklerin neredeyse hiçbirinden haberi bile olmayacak.