DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya Bekir Bozdağ ve Nihat Zeybekçi’nin  programlarını iptal etti

Almanya Bekir Bozdağ ve Nihat Zeybekçi’nin programlarını iptal etti

Almanya’ya referandum konuşması için gelmeyi planlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi iptal sürpriziyle karşılaştı. Her iki bakanın konuşması da programların gerçekleşeceği şehirlerin belediyeleri tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bu akşam referandum çalışmaları kapsamında Gaggenau şehrine gelecekti. Şehrin belediye başkanı Michael Pfeiffer, vaziyetin tehlikeli olabileceğinden yola çıkarak bu kararı

Almanya’ya referandum konuşması için gelmeyi planlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi iptal sürpriziyle karşılaştı. Her iki bakanın konuşması da programların gerçekleşeceği şehirlerin belediyeleri tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bu akşam referandum çalışmaları kapsamında Gaggenau şehrine gelecekti. Şehrin belediye başkanı Michael Pfeiffer, vaziyetin tehlikeli olabileceğinden yola çıkarak bu kararı verdiklerini söyledi.Gaggenau Belediyesi, kararı siyasi olmadığını duyurdu ve güvenlik sorununun salonun, park alanlarının ve giriş çıkışların beklenen kalabalık için yeterli olmayacak olmasından kaynaklandığını dile getirdi. Belediye ayrıca bu karar için daha yüksek siyasi mercilerle görüşülmediğini kararın tamamen kendilerine ait olduğunu vurguladı.

BEKİR BOZDAĞ ZİYARETİ EKLENİNCE SALON KİRALANMADI

Belediye’ye göre Bozdağ’ın tartışmalı referandum kampanyasından dolayı şehre kültür salonunun dolduracağından daha fazla insan gelebilirdi. Salonda Ak Parti’ya yakınlığı ile bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) kuruluş toplantısı gerçekleştirilecek ve Bad Rotenfels’te kiralanan konferans salonuna 4 bin kadar kişi gelecekti. Ancak Bozdağ’ın da katılacağı duyulduktan sonra belediye kapasitenin aşılacağı düşüncesine kapıldı ve izin talebini reddetti.

BELEDİYE HER İHTİMALE KARŞI YÜZ POLİSİ GÖREVLENDİRDİ

Programı düzenleyenlerin dava açıp açmayacakları ise henüz bilinmiyor. Belediye programın karara rağmen gerçekleşmesi durumuna binaen güvenliğin sağlanması için en az yüz polis memurunu görevlendirdi.

UETD TİYATRO İÇİN BAŞVURMUŞ BİR GÜN ÖNCE DEĞİŞİKLİĞİ HABER VERMİŞ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de Köln’de konuşacaktı. Ancak Porz semti belediye başkanı Norbert Becker aynı gerekçelerle programı iptal etti. Belediye’nin verdiği bilgiye göre salon UETD’nin kadınlar için düzenleyeceği bir tiyatro oyunu için kiralanacaktı. Ancak UETD programın gerçekleşmesine bir gün kala belediyeye tiyatro oyunu yerine referandumla ilgili bilgilendirme toplantısı olacağı bilgisini iletti. Becker bu bilgiyi aldığında kendisiyle alay edildiği hissine kapıldığını söyledi ve toplantıyı iptal etti.

REFERANDUM ÇALIŞMALARI İÇİNGELEN POLİTİKACILAR ALMAN SİYASETİNİ GERİYOR

Türk politikacıların Almanya’ya başkanlığın önünü açacak referandum için gelmesi Başbakan Binali Yıldırım’ın Oberhausen’daki konuşmasından bu yana siyasileri rahatsız ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da konuşma için gelecek olması ise iki ülke arasındaki gerilimi iyice arttırıyor. Federal Hükümet, bu ziyarete temkinli yaklaşsa da, ziyaretin gerçekleşeceği Kuzey Ren-Vestfalaya eyaletindeki poltikacılar isyan bayrağını kaldırmış durumda. Gazeteci Deniz Yücel’in tutuklanması ise referandum çalışmaları için Almanya’ya gelen Türk politikacılara olan tepkiyi daha da güçlendirdi.