DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
100 bin yumurtada bakteri bulundu, sakın yemeyin

100 bin yumurtada bakteri bulundu, sakın yemeyin

Almanya’da yüzbin kadar yumurta bakteri tespit edildiği için geri çağrıldı. Yumurtayı üreten Heidegold adlı firma, müşterilerine daha ziyade Netto’da satılan 100 bin kadar sarı yumurtanın geri götürülmesi uyarısında bulundu. BAKTERİ SADECE YUMURTA KABUKLARINDA BULUNMUŞ Yumurtalar yetkili devlet kurumu tarafından denetlendiği esnada kabuklarında bağırsak bakterisi bulunmuş. Yumurtaların içinde bakteriye rastlanmamış, ancak firma için ürünü geri götürme

Almanya’da yüzbin kadar yumurta bakteri tespit edildiği için geri çağrıldı. Yumurtayı üreten Heidegold adlı firma, müşterilerine daha ziyade Netto’da satılan 100 bin kadar sarı yumurtanın geri götürülmesi uyarısında bulundu.

BAKTERİ SADECE YUMURTA KABUKLARINDA BULUNMUŞ

Yumurtalar yetkili devlet kurumu tarafından denetlendiği esnada kabuklarında bağırsak bakterisi bulunmuş. Yumurtaların içinde bakteriye rastlanmamış, ancak firma için ürünü geri götürme konusunda bu bile yeterli. Sebebi ise kabuktaki bakterilerin de mide ve bağırsak iltihaplanmalarına sebep olabilmesi.

BAKTERİ SADECE SARI YUMURTALARDA BULUNDU

Netto’dan veya Heidegold’un yumurtalarının satıldığı diğer süpermarketlerden yumurta satın alanların dikkat etmesi gerekenler şunlar. M ile L büyüklüğündeki sarı yumurtalar arasında son kullanma tarihi 31 Mart 2017 olanlar ile üzerlerinde 2-DE-0351921 ve 2-DE-1327781 damgası bulunan yumurtaların kesinlikle tüketilmemesi ve satın alınan süpermarkete geri götürülmesi gerekiyor. Bu yumurtalar Aşağı Saksonya, Bremen, Hessen, Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) ve Schleswig Holstein eyaletlerindeki süpermarketlerde satılmış.

YUMURTAYI GERİ GETİREN MÜŞTERİLER PARASINI GERİ ALABİLECEK

Son kullanma tarihi 28 Mart 2017 olup üzerlerinde  2-DE-0351921 ve 2-DE-1327781 damgası bulunan her boydan yumurtanın da aynı şekilde yenmemesi ve geri götürülmesi isteniyor. Bakteri bulaşmış yumurtalar da Aşağı Saksonya, Hamburg, Meckelnburg-Vorpommern, Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) ve Hessen de satışa çıkarılmış. Yumurtaları geri getiren müşterilere parası ödenecek.

 

Almanya’nın önde gelen ucuz market zincirlerinden Netto, geçtiğimiz günlerde de çok sayıda içeceği geri çağırmıştı. Netto, müşterilerinden çok sayıda içecek markasına ait ürünleri içinde yabancı madde olduğu gerekçesiyle geri getirmelerini istemişti. İçecek ürünlerinin içinde cam kırıkları bulunduğu üzerinde duruluyor. İçecekleri üreten firma Steigerwald Mineralbrunnen. Şirket,yeşil renkli şişelerde satılan  Steigerwald Mineralwasser medium 0,7 ürünlerinde cam kırıkları bulunur bulunmaz harekete geçmiş ve su, soda suyu, limonata ve diğer şekerli içeceklerinin ikesinlikle içilmemesi ve geri getirilmesi için çağrıda bulunmuştu.