DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Netto’da satılan sularda cam kırıkları çıktı, sakın içmeyin!

Netto’da satılan sularda cam kırıkları çıktı, sakın içmeyin!

Almanya’nın önde gelen ucuz market zincirlerinden Netto, müşterilerinden çok sayıda içecek markasına ait ürünleri içinde yabancı madde olduğu gerekçesiyle geri getirmelerini istedi. İçecek ürünlerinin içinde cam kırıkları bulunduğu üzerinde duruluyor.İçecekleri üreten firma Steigerwald Mineralbrunnen. Şirket,yeşil renkli şişelerde satılan  Steigerwald Mineralwasser medium 0,7 ürünlerinde cam kırıkları bulunur bulunmaz harekete geçti ve su, soda suyu, limonata ve

Almanya’nın önde gelen ucuz market zincirlerinden Netto, müşterilerinden çok sayıda içecek markasına ait ürünleri içinde yabancı madde olduğu gerekçesiyle geri getirmelerini istedi. İçecek ürünlerinin içinde cam kırıkları bulunduğu üzerinde duruluyor.İçecekleri üreten firma Steigerwald Mineralbrunnen. Şirket,yeşil renkli şişelerde satılan  Steigerwald Mineralwasser medium 0,7 ürünlerinde cam kırıkları bulunur bulunmaz harekete geçti ve su, soda suyu, limonata ve diğer şekerli içeceklerinin ikesinlikle içilmemesi ve geri getirilmesi için çağrıda bulundu.

MADEN SULARINDAN VE ŞEKERLİ İÇECEKLERDE BÜYÜK TEHLİKE

Steigerwald Mineralbrunnen ve Netto müşterilerinden şu markaların ürünleri söz konusu olduğunda harekete geçmeleri istendi: Steigerwald, Schwarzenbergquelle, Owalis, Marktquelle.Buna göre son kullanma tarihleri 10.01.2019 ila 23.02. 2019 tarihleri arasında değişen Steigerwald, Owalis, Marktquelle, elements ve Schwarzenergquelle’nin maden suyu ürünleri kesinlikle tüketilmemeli ve geri görürülmeli.Aynı şekilde son kullanma tarihi 10.01. 2018 ila 23.02. 2018 tarihleri arasında değişen Steigerwald, Owalis ve Marktquelle marka limonata, kola gibi şekerli içeceklerin de tüketilmemesi ve NETTO’ya geri götürülmesi gerekiyor.

CAM KIRIKLARI SEBEBİYLE TÜKETENLER BOĞULMA TEHLİKESİ YAŞAYABİLİR UYARISI

Üretici firma tarafından yapılan duyuruda “Müşterilerimizden bu şişerlerdeki muhteviyatı tüketmemelerini önemle rica ediyoruz. Şişelerden birinde yabancı madde bulundu ifadesine yer verildi. Müşteriler bu içeceklerin tüketilmesi halinde boğulma tehlikesi yaşayabilecekleri konusunda bilgilendirildi.

MÜSTERİLER PARASINI GERİ ALABİLİYOR

Müşteriler, son kullanma tarihi söz konusu tarihlerde biten ürünler geri götürüldüğü takdirde parasını geri alabiliyor. Son kullanma tarihi daha önce geçen ürünlerde ise sorun yok.Almanya’da son günlerde geri çağırılan ürün sayısı giderek artıyor. En son Lidl bazı süt ürünlerinde bakteri bulunduğundan dolayı çok sayıda ürünü geri çağırmak zorunda kalmıştı.Geçmişte de birçok ürün içinde çıkan sağlığa zararlı madde yüzünden geri çağrılmıştı. Örneğin Red-Bull içeceklerinin içinde kokain, Mars çikolatalarında plastik parçaları çıktığı için müşteriler uyarılmış ve aldıkları ürünleri geri getirmeleri istenmişti.