DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da 17 Kürt büyük bir baskınla tutuklandı

Almanya’da 17 Kürt büyük bir baskınla tutuklandı

Almanya’da polis, Kuzey Ren-Vestfalya (KRV)  eyaletinin bazı şehirlerinde bundan üç ay önce bir Türk kafesine karşı girişilen kundaklama saldırısıyla ilgili baskınlar düzenledi. Sabahın erken saatlerinde başlayan baskınlar kapsamında 17 kişi tutuklandı. Alman basınında yer alan haberlere göre baskınlar PKKYa yakınlığıyla bilinen ‘Bahoz’ adlı Kürt boks kulübünün üyelerine yönelik.Ancak polis bu iddiayı yalanlıyor ve sadece tutuklanan

Almanya’da polis, Kuzey Ren-Vestfalya (KRV)  eyaletinin bazı şehirlerinde bundan üç ay önce bir Türk kafesine karşı girişilen kundaklama saldırısıyla ilgili baskınlar düzenledi. Sabahın erken saatlerinde başlayan baskınlar kapsamında 17 kişi tutuklandı. Alman basınında yer alan haberlere göre baskınlar PKKYa yakınlığıyla bilinen ‘Bahoz’ adlı Kürt boks kulübünün üyelerine yönelik.Ancak polis bu iddiayı yalanlıyor ve sadece tutuklanan kişiler arasında Bahoz üyelerinin de bulunabileceğini söylüyor. Doğruladığı tek bilgi ise tutuklananların Kürt kökenli olmaları.

SADECE ESSEN’DE BİR GÜNDE 13 BASKIN

Bahoz’un Türklerin kurduğu bir başka çete olan Osmanen Germania ile çatışma halinde olduğu biliniyor. Polis, molotof kokteylli kafe saldırısından sonra üç şüpheliyi tutuklamış ve soruşturmalarına hız vermişti. Şimdi ise sadece Essen şehrinde bir gün içinde 13 baskın düzenledi. Bu şehrin dışında Gelsenkirchen’de bir, Bochum’da üç, Duisburg’da dört baskın gerçekleştirildi. Aynı şekilde Hagen, Köln, Meckenheim, Wuppertal, Jüchen ve Grevenbroich şehirlerinde de tutuklamalar oldu. Yüzlerce polis memurunun katıldığı baskınların sayısı otuzu buluyor.4 Kasım’da bir grup Essen’deki bir kafeye molotof kokteyli fırlatmış ve çıkan yangını söndürmeye çalışan bir kişinin hafif şekilde yaralanmasına sebep olmuştu.

OSMANEN GERMANIA İLE ÇATIŞMA İÇİNDE

Uzmanlar, Bahoz ile Osmanen Germania’nın Türkiye’deki şiddet ortamını Almanya’ya taşımasından sonra MİT’in de devreye girmesinden endişe ediyor. Bundan birkaç ay önce de Bild gazetesinde yer alan bir haberde MİT’in Almanya’daki 6 binden fazla ajanı ile Doğu Almanya’nın Batı Almanya’daki ajanlık faaliyetlerinden daha güçlü bir gizli servis ağı kurduğunu haber yapmıştı.

ALMANYA’DA ÇOĞU KÜRT BİN ÜYESİ VAR

Bahoz’un ise polisin verdiği bilgilere göre çoğu Kürt kökenli bin üyesi var. Daha ziyade Baden-Württemberg ve Hessen eyaletlerinde aktif olan bu grubun 2013 yılında Baden-Württemberg’de yasaklanan Red Legion adlı grubun üyelerinden oluştuğu sanılıyor. KRV’deki PKK’ya yakın gruplar ise Bahoz’un PKK ile bağlantısının olduğu yönündeki iddiayı yalanlıyor.