DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’nın Ankara büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Almanya’nın Ankara büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Almanya’da yapacağı referandum konuşmalarının iptal edilmesi Türk hükümeti tarafından sert tepkiyle karşılandı. Türkiye konuyu görüşmek üzere Almanya’nın Ankara büyükelçisi Martin Erdmann’ın Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Ankara büyükelçisi Erdmann, iptalle ilgili izahat verecek. ALMANYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİNDE İZAHAT VERECEK Adalet Bakanı Bozdağ, Gaggenau Belediyesi’nin konuşmasını güvenlik gerekçesiyle iptal

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Almanya’da yapacağı referandum konuşmalarının iptal edilmesi Türk hükümeti tarafından sert tepkiyle karşılandı. Türkiye konuyu görüşmek üzere Almanya’nın Ankara büyükelçisi Martin Erdmann’ın Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Ankara büyükelçisi Erdmann, iptalle ilgili izahat verecek.

ALMANYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİNDE İZAHAT VERECEK

Adalet Bakanı Bozdağ, Gaggenau Belediyesi’nin konuşmasını güvenlik gerekçesiyle iptal etmesine sert tepki gösterdi ve “Buna demokrasi denemez” dedi. Bozdağ ile Federal Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas Karlsruhe’de Türkiye’de tutuklanan Deniz Yücel ile ilgili bir görüşme gerçekleştirecekti. Gaggenau’daki konuşma iptal edilince bu görüşme de suya düştü.

İPTAL DEMOKRASİ, DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ VE HUKUK DEVLETİ İLE AÇIKLANAMAZ

Bozdağ’a göre konuşmanın iptal edilmesinin düşünce özgürlüğü ile açıklanamayacağı gibi hukuk devleti ile de açıklanamaz. Bununla birlikte Türkiye’de demokratik bir iklimin hakim olduğunu ileri süren bakan, “Bugün Türkiye’de herkes kendini ifade etmek için istediği gibi toplanabiliyor” dedi.

YENEROĞLU: İPTALLER GÜCÜNÜ POPÜLİZMDEN ALIYOR İDDİASI

TBMM’nin Almanyalı milletvekillerinden Mustafa Yeneroğlu da Gaggenau Belediyesi’nin iptalini skandal olarak değerlendirdi. Yeneroğlu, “Bu iptal Türk-Alman ilişkilerini daha ağır bir sıkıntı imtihanına sevkediyor ve gücünü popülizmden alıyor” şeklinde konuştu.

SOFUOĞLU: BU İPTAL NİHAYETİNDE ERDOĞAN’IN İŞİNE YARAR

Bir eleştiri de Almanya Türk Toplumu Başkanı Gökay Sofuoğlu’ndan geldi. Sofuoğlu, “Belediye güvenliğin nasıl sağlanacağını programı düzenleyenlerle görüşebilirdi. Bu karar nihayetinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işine yarar” dedi.

BEKİR BOZDAĞ ZİYARETİ EKLENİNCE SALON KİRALANMADI

Belediye’ye göre Bozdağ’ın tartışmalı referandum kampanyasından dolayı şehre kültür salonunun dolduracağından daha fazla insan gelebilirdi. Salonda Ak Parti’ya yakınlığı ile bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) kuruluş toplantısı gerçekleştirilecek ve Bad Rotenfels’te kiralanan konferans salonuna 4 bin kadar kişi gelecekti. Ancak Bozdağ’ın da katılacağı duyulduktan sonra belediye kapasitenin aşılacağı düşüncesine kapıldı ve izin talebini reddetti.

UETD TİYATRO İÇİN BAŞVURMUŞ BİR GÜN ÖNCE DEĞİŞİKLİĞİ HABER VERMİŞ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de Köln’de konuşacaktı. Ancak Porz semti belediye başkanı Norbert Becker aynı gerekçelerle programı iptal etti. Belediye’nin verdiği bilgiye göre salon UETD’nin kadınlar için düzenleyeceği bir tiyatro oyunu için kiralanacaktı. Ancak UETD programın gerçekleşmesine bir gün kala belediyeye tiyatro oyunu yerine referandumla ilgili bilgilendirme toplantısı olacağı bilgisini iletti. Becker bu bilgiyi aldığında kendisiyle alay edildiği hissine kapıldığını söyledi ve toplantıyı iptal etti.