DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’nın silah devi Rheinmetall Türkiye’ye neden sahip çıktı?

Almanya’nın silah devi Rheinmetall Türkiye’ye neden sahip çıktı?

Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkiler referandum konuşması için Almanya’ya gelmek isteyen bakanlar sebebiyle iyice gerilmiş durumda. Referandumu Türkiye’yi diktatörlüğe götüreceği gerekçesiyle eleştiren ve Almanya’da referandum konuşması istemeyen Alman kamuoyu Alman silah sanayiinin Türkiye’ye olan ilgisini görmezden geliyor. SİYASİ İLİŞKİLERİN GELDİĞİ NOKTA RHEİNMETALL İÇİN SORUN TEŞKİL ETMİYOR Örneğin Almanya’nın silah üreten dünya çapında ünlü markası Rheinmetall,

Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkiler referandum konuşması için Almanya’ya gelmek isteyen bakanlar sebebiyle iyice gerilmiş durumda. Referandumu Türkiye’yi diktatörlüğe götüreceği gerekçesiyle eleştiren ve Almanya’da referandum konuşması istemeyen Alman kamuoyu Alman silah sanayiinin Türkiye’ye olan ilgisini görmezden geliyor.

SİYASİ İLİŞKİLERİN GELDİĞİ NOKTA RHEİNMETALL İÇİN SORUN TEŞKİL ETMİYOR

Örneğin Almanya’nın silah üreten dünya çapında ünlü markası Rheinmetall, Türkiye’nin gelecek yıllarına bakarak kâr kokusunu çoktan aldı ve Türk ordusunun ihalelerine girmeyi hedefine koydu. Şirketin bir sözcüsü açıklamasında, Türkiye’deki işleri daha da büyüteceklerini, TIR ve otobüs üreten Türk şirketi BMC ile ortaklığa giderek ihalelere gireceklerini söyledi.

‘ALTAY’ TANKLARININ TAM ANLAMIYLA TÜRK MALI OLDUĞUNU SÖYLEMEK GÜÇ OLACAK

Geçtiğimiz yıl Alman medyasında Rheinmetall’in Türkiye’de tekerlekli ve paletli tank üretimi gerçekleştireceği iddia ediliyordu. Bu iddia doğru çıktı ve şirketin söz konusu planlarda hayli ilerleme kaydedildiği öğrenildi. Rheinmetall, bütün siyasi kavgalara rağmen Türk malı ‘Altay’ tanklarının yapımında bile ihaleye girebileceğinin hesabını yapıyor. Şirketin BMC ve bir Malezya şirketi ile birlikte kurdukları Joint Venture adlı bir şirket kurdular. Almanya’nın bu şirketteki payı yüzde 40.

ŞİRKETE GÖRE TÜRKİYE’NİN NATO ÜYELİĞİ VE AB ADAYLIĞI SORUN OLMADIĞINI GÖSTERİYOR

Şirket, Alman siyasilerin aksine Türkiye’yi savunuyor ve bu ülkenin Almanya’nın önemli bir ticari ortağı ve NATO’ya tamamiyle entegre olmuş bir üye ülke olduğunu anlatıyor. Sözcü, durma noktasına gelmiş AB adaylığını bile olumlu bir özellik olarak sayıyor.

TEK İTİRAZ SOL PARTİLİ SEVİM DAĞDELEN’DEN GELDİ

Şirketin bu hamlesine tepki gösteren parti ise Sol Parti oldu. Partinin milletvekillerinden Sevim Dağdelen, gelişmeyi rezalet bir olay olarak değerlendirdi.

TARTIŞMALI LEOPRAD 2 TANKLARI DA ALMAN MALI

Türkiye’nin birlikte çalıştığı bir diğer Alman şirketi de Krauss-Maffei Wegmann (KMW). Bu şirketin ürettiği Leopard 2 model tanklar geçtiğimiz aylarda Suriye içlerine doğru ilerleyen Türk birliklerine zorlu anlar yaşatmıştı. İddialara göre terör örgütü IŞİD on kadar Leopard 2A4’ü kullanılamaz hale getirdi. Kullanılamaz hale getirilen tankların modelleri şifreleri ile birlikte twitter üzerinden paylaşıldı. Sosyal medya üzerinden harabeye çevrilmiş birçok tank resmini görmek mümkün. Ancak bu resimlerin gerçeği ne kadar yansıttığı muamma. Konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak uzmanlar kayıplar konusunda şüpheli görünmüyor.