DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’ya gönderilen bombalı paket yine o ülkeden

Almanya’ya gönderilen bombalı paket yine o ülkeden

Alman Maliye Bakanlığı’na ulaşan bombalı paket Yunanistan’dan gönderilmiş. Yunanistan Hükümeti’nin paylaştığı bilgiye göre, bakanlığın posta dağıtım dairesinde fark edilen paket Atina’dan gönderilmiş. Alman makamları söz konusu patlayıcı karışımının paket değil, kalınca bir zarf içinde bulunduğunu duyurdu. GÖNDEREN KİŞİ OLARAK ND’DEN ADONİS GEORGİADİS’İN İSMİ YAZILI Zarfın üzerinde ise gönderen kişi ismi olarak muhafazakar parti Nea Dimokratia

Alman Maliye Bakanlığı’na ulaşan bombalı paket Yunanistan’dan gönderilmiş. Yunanistan Hükümeti’nin paylaştığı bilgiye göre, bakanlığın posta dağıtım dairesinde fark edilen paket Atina’dan gönderilmiş. Alman makamları söz konusu patlayıcı karışımının paket değil, kalınca bir zarf içinde bulunduğunu duyurdu.

GÖNDEREN KİŞİ OLARAK ND’DEN ADONİS GEORGİADİS’İN İSMİ YAZILI

Zarfın üzerinde ise gönderen kişi ismi olarak muhafazakar parti Nea Dimokratia (ND) Genel Başkan Yardımcısı Adonis Georgiadis’in isminin yazılı olduğu öğrenildi. Georgiadis ise Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Bu maalesef şaka değil, bir gerçek” dedi ve teröristlerin kendi adını kullanarak böyle bir girişimde bulunduğunu söyledi. Georgiadis’e göre Yunanistan’da Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble’nin (CDU) dostu olarak bilindiği için kendi ismi kullanılmış.

FARK EDİLMESEYDİ YARALANMAYA SEBEP OLACAKTI

Berlin Polisi, söz konusu paketin posta dairesindeki rutin kontrollerde fark edildiğini söyledi. İncelemeler sonrasında paketin içindeki maddenin havai fişek yapımında kullanılan patlayıcı karışımı olduğu anlaşılmış. Polise göre paket fark edilmeden açılsaydı ciddi anlamda yaralanmaya sebep olabilirdi.

PAKETİN KİMİN İSMİNE GÖNDERİLDİĞİ SAKLANIYOR

Bu yüzden bakanlığın posta dairesi tamamen boşaltıldı ve bomba incelemenin devamı için Grunewald’a götürüldü. Bu esnada yaralanan olmadı. Paketin bakan Schäuble’ye gönderildiğine dair bir açıklama ise henüz yapılmadı. Polis soruşturmanın selameti açısından konuyla ilgili bilgi vermezken, bakanlık da Bild gazetesinin iddiasını doğrulamadı. Bild, paketin doğrudan bakana gönderildiğini iddia etmişti.

BOMBALI PAKET VAKASI ALMANYA’DA İLK DEĞİL

Almanya, bombalı paket vakasını ilk kez yaşamıyor. Geçtiğimiz yılın başında başbakanlığa da bombalı paket gönderilmişti. Rutin kontroller esnasında ele geçirilen paket de Yunanistan’dan gönderilmişti. Olaydan üç hafta sonra Yunanistan’daki aşırı sol bir yeraltı grubu saldırıyı üstlenmişti.

2010 yılında da yine Yunanistan’dan gönderilen bir paket de bomba olduğu anlaşılmıştı. Başbakanlığa gönderilen bu paket de hedef açık olarak başbakan Angela Merkel idi.