DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Anis Amri Milano’da öldürüldü

Anis Amri Milano’da öldürüldü

Berlin’deki TIR saldırısının zanlısı olarak aranan Tunuslu Anis Amri, Milano’da polisle girdiği çatışmada öldü. Haberi ilk veren isim İtalya Başbakanı Marco Minniti oldu. Almanya ise ölüm haberini henüz doğrulamadı.

Berlin’de TIR ile noel pazarına girerek 12 kişinin ölümüne, 48 kişinin yaralanmasına sebep olduğu gerekçesiyle aranan Anis Amri Milano’da öldürüldü. İtalya Başbakanı Marco Minniti, Amri’nin bir trafik kontrolü esnasında polis tarafından vurulduğunu söyledi. Minniti’ye göre öldürülen kişiden alınan parmak izleri ile TIR’da bulunan parmak izleri aynı kişiye ait.Almanya hükümeti ise Amri’nin ölümünü henüz doğrulamadı. Hükümet sözcülerinden Ulrike Demmer, hükümetin İtalyan makamları ile sıkı irtibat içinde olduğunu ve henüz net bir açıklama için erken olduğunu dile getirdi.

AMRI, SOKAK KONTROLÜNDE POLİSİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Elde edilen bilgilere göre zanlı, gece saat 03:00’te Sesto San Giovanni İstasyonu yakınlarında gerçekleştirilen sokak kontrolünde göze çarpmış. Kimliğini göstermesi istendiğinde ise sırt çantasından silahını çıkarmış ve polislerin üzerine ateş etmiş. Bunun üzerine karşılık veren polisler Amri’yi öldürmüş. Görgü tanıklarının ifadesine göre polisler daha sona Amri’yi hayata döndürmeye çalışsa da başarılı olamamış. Polislerden birinin ise yaralı olduğu söyleniyor.

İTALYA’YA FRANSA ÜZERİNDEN TRENLE GEÇMİŞ

İtalyan polisinin açıklamalarına göre zanlı trenle Fransa üzerinden İtalya’ya gelmiş. Fransa’da Savoien’de trene binen Amri, önce Torino’ya, oradan da Milano’ya seyahat etmiş ve gece 01:00’de bu şehre varmış. İtalyan medyasında çıkan haberlere göre zanlı pek çok tanıdığının olduğu bu şehirde ortadan kaybolmayı amaçlıyordu. Berlin polisi, Amri’nin saldırı esnasında yaralandığından yola çıkıyor ve hala Berlin’de olabileceğini düşünüyordu.Amri, çocuk yaşlarda mülteci olarak 2011 yılında geldiği İtalya’da uzun süre kalmıştı. Lampedusa adasına vardıktan sonra Sicilya’daki bir mülteci toplama kampına gönderilen zanlı, Palermo’da kundaklama, adam yaralama ve hırsızlık suçlarından dolayı dört yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

KİMLERLE İRTİBAT İÇİNDE OLDUĞU HENÜZ NETLEŞMİŞ DEĞİL

Cezasını tamamladıktan sonra Almanya’ya gelen Amri’nin radikal terör gruplarıyla irtibat halinde olduğu Alman makamlarınca anlaşılmış ve takibe alınmıştı. Kimliği konusunda netlik olmadığından dolayı memleketi Tunus’a gönderilmeyen 24 yaşındaki Amri savcılığın iddiaları doğruysa 12 kişinin feci şekilde ölmesinden ve 48 kişinin yaralanmasından sorumlu. Amri artık öldüğü için kimlerle irtibat içinde olduğu sorusu polisi bir süre daha meşgul edecek.Amri’nin ölüm haberi gelmeden önce Berlin polisi şehrin Moabit bölgesindeki ‘Fussilet 33’ adını taşıyan camiye odaklanmıştı. Amri’nin saldırıdan sonra salı sabahı bu caminin civarında görüldüğü iddia edilmişti.