DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Avukat seçerken nelere dikkat edilmeli ?

Avukat seçerken nelere dikkat edilmeli ?

 Haklı olduğunuz yerde kaybetmek istemiyorsanız iyi bir avukat kaçınılmaz şartlardan biri. Tabi bu seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken önemli detaylar var. Öncelikle şunu bilmek gerekir. Bir avukat küçük bir istisna dışında her davaya bakma yetkisine sahip. İstisna olan davalar Yargıtay medeni hukuk dairesine ait davalardır. AVUKAT SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEK DETAYLAR Avukatların kendileri ile ilgili belirttikleri özelliklere

 Haklı olduğunuz yerde kaybetmek istemiyorsanız iyi bir avukat kaçınılmaz şartlardan biri. Tabi bu seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken önemli detaylar var. Öncelikle şunu bilmek gerekir. Bir avukat küçük bir istisna dışında her davaya bakma yetkisine sahip. İstisna olan davalar Yargıtay medeni hukuk dairesine ait davalardır.

AVUKAT SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEK DETAYLAR

Avukatların kendileri ile ilgili belirttikleri özelliklere dikkat etmek önemlidir.Schwerpunkt (Ağırlıklı alan): Avukatın kendisi için yazdığı bu ifade kendi kendine vermiş olduğu kararı gösterir. Yani bir avukat sadece ya da ağırlıklı olarak belli alana/alanlara baktığını söylemek ister. Kısıtlı alana bakan avukatlar da doğal olarak o alanlarda daha uzman olurlar.Fachanwalt für Strafrecht (Ceza hukuku uzman Avukatı): Fachanwalt ayrı bir ünvandır ve baro tarafından verilir. Şartları üç senelik ilgili seminerlere katılmaktır.Bir de en önemli şartlardan biri olarak uzmanlık alanında belli dosya sayısına bakmış olmak. Bu şartları Baro denetler ve ünvanı verir. Her sene alan ile ilgili seminerlere katılmak ünvanın korunması için şarttır.Bazı Avukatlar beş, on, onbeş alan yazarlar internet sayfalarına. Bu sadece baktıkları alanları gösterir ve kalite/uzmanlık göstergesi değildir.Doktor tercihinde nasıl burun, boğaz, kalp, beyin, bel, böbrek, göz doktorları ayrı ise aynı şekilde bir avukatın birçok alandan aynı anda çok iyi olması oldukça zordur. Tercihinizi ona göre yapın.

HAYATİ BİR DAVA İÇİN BİRDEN ÇOK AVUKAT TUTABİLİR MİYİM?

Önemli davalarda birden çok avukat tutma hakkınız var. Yerine göre birden çok kişi tutmak da iyidir ve bazen de şarttır. Ama üç avukattan fazlası mümkün değildir. Açıkça söylemek gerekirse mümkün olsa da tavsiye edilmez.Sadece büyük şirketlerin ceza davalarında davayı büyük bir ekiple takip etmek mantıklı olur. Aksi taktirde fazla sayıda kişinin koordinesi de sizin için ayrı bir zorluk teşkil eder.

AVUKATIMLA YAPTIĞIM GÖRÜŞME DİNLENEBİLİR Mİ?

Avukat ile müvekkili arasındaki özel görüşmeler dinlenemez. Dinlense bile kanunen silinmesi gerekir. Üstelik telefon görüşmesini yaptığınız anda daha sonra sizi savunmayı kabul eden avukatınızla anlaşma yapıp vekaletiniz vermemiş olsanız bile dinleme yapılamaz, yapılmış olsa da kullanılamaz. Bilgi Notu: Yukarıda paylaştığımız bilgiler konunun uzmanı bir Avukat tarafından hazırlanmış olup tavsiye niteliğindedir. Her hukuki durumun özel olması nedeniyle birebir uygulanması doğru değildir. Sorumluluk kişinin kendisine aittir.