DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
CHP ile CSU’dan şaşırtan fikir birliği

CHP ile CSU’dan şaşırtan fikir birliği

Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan eşi görülmemiş gerginliğin yankıları sürerken, Cunhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Almanya’nın koyu muhafazakar partisi Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) ilginç bir şekilde aynı talepte buluştu. CHP gibi CSU da İncirlik Hava Üssü’ndeki Alman askerlerinin çekilmesini istiyor. TÜRK BAKANLAR ALMANYA’YA GİREMİYORSA İNCİRLİKTE ALMAN ASKERLERİN NE İŞİ VAR? Aralarındaki tek fark ise şu:

Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan eşi görülmemiş gerginliğin yankıları sürerken, Cunhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Almanya’nın koyu muhafazakar partisi Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) ilginç bir şekilde aynı talepte buluştu. CHP gibi CSU da İncirlik Hava Üssü’ndeki Alman askerlerinin çekilmesini istiyor.

TÜRK BAKANLAR ALMANYA’YA GİREMİYORSA İNCİRLİKTE ALMAN ASKERLERİN NE İŞİ VAR?

Aralarındaki tek fark ise şu: CHP bu yaptırımı Almanya’ya yönelik bir girişim olarak düşünürken, CSU’nun yaptırımı Türkiye’ye yönelik. Türk bakanların Almanya’da referandum konuşması yapamamasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılışdaroğlu, “Bizim bakanlarımızı Almanya’ya sokmuyorlarsa, Alman askerlerinin İncirlik’te ne işi var?” diye sordu.

CHP BU SORUNU MİLLİ BİR MESELE OLARAK GÖRÜYOR

Bunu milli bir mesele olarak gördükleri için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden CHP Genel Başkanı,  yeri gelince büyük, yeri gelince de özür dileyen bir ülke olmak istemediklerini kaydetti. Kılıçdaroğlu, “Türkiye büyük ülkedir. Büyük ülke olmanın kurallarına uymak zorundadır.” şeklinde konuştu.

TÜRK HÜKÜMETİ ALMAN ASKERLERİNİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYABİLİR Mİ?

CSU ise Türk politikacıların Almanların istemediğini bilmesine rağmen referandum konuşması için gelmeleri karşısında aynı teklifi ileri sürüyor. Partinin dış ve güvenlik politikaları sözcüsü Florian Hahn, “Ortamın kızıştığı böyle bir zamanda Türk hükümetinin İncirlik’teki askerlerimizin güvenliğini geniş ölçüde sağlayıp sağlamayacağı veya bunu isteyip istemediği Almanya için muamma gibi görünüyor.” dedi. Hahn bu yüzden Federal Hükümet’ten hava üssüne yapılan tüm yatırımları durdurmasını ve  tornado uçaklarının yerini değiştirmesini istedi.

TORNADOLAR ÜRDÜN’DEKİ HAVA ÜSSÜNDEN HAVALANSIN

Hahn’a göre Almanya Federal Ordu’nun Erdoğan’ın iktidar oyunundaki bir rehin olmaması gerekiyor. Böyle bir bağımlılık ilişkisinin akıl dışı olduğuna inanan politikacı Türkiye yerine Ürdün’ün başkenti Amman’daki hava üssüne konuşlanmayı tavsiye ediyor.