DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çin vatandaşları Almanya’da geceleri sokağa çıkmayacak

Çin vatandaşları Almanya’da geceleri sokağa çıkmayacak

Almanya’da yaşayan Çinliler bundan böyle geceleri sokakta dolaşmayacak. Sebebi ise Çin Konsolosluğu’nun uyarısı. Konsolosluk, Almanya’da Çinlilerin güvenlik durumunda büyük değişikliklerin olduğunu ileri sürdü ve vatandaşlardan kendilerini tehlikeye sokmamaları için dışarı çıkmamalarını istedi.Çin’in bu uyarısı boşuna değil. Geçtiğimiz yıl Almanya’da yaşayan çok sayıda Çin vatandaşı vahşice saldırıların kurbanı olmuştu. Örneğin Dessau’da bir Çinli üniversiteli önce tecavüze

Almanya’da yaşayan Çinliler bundan böyle geceleri sokakta dolaşmayacak. Sebebi ise Çin Konsolosluğu’nun uyarısı. Konsolosluk, Almanya’da Çinlilerin güvenlik durumunda büyük değişikliklerin olduğunu ileri sürdü ve vatandaşlardan kendilerini tehlikeye sokmamaları için dışarı çıkmamalarını istedi.Çin’in bu uyarısı boşuna değil. Geçtiğimiz yıl Almanya’da yaşayan çok sayıda Çin vatandaşı vahşice saldırıların kurbanı olmuştu. Örneğin Dessau’da bir Çinli üniversiteli önce tecavüze uğramış, ardından öldürülmüştü. Bochum’da da iki üniversiteli Iraklı bir mültecinin saldırısına uğramıştı.

TIR SALDIRISI VE DİĞER TERÖR SALDIRILARI ÇİN’İ KORKUTTU

Özellikle Berlin’deki TIR saldırısı ve aynı saikle işlenmiş diğer suçlar Çin’de de büyük yankı bırakmış görünüyor. Bu yüzden Almanya’da yaşayan Çinlilerden geceleri yalnız başına sokağa çıkmamaları, ıssız yerlerden uzak durmaları isteniyor. Çin Konsolosluğu’nun internet sayfasında yayınlanan uyarıya göre Çinlileirn ayrıca  eve dönerken birileri tarafından takip edilip edilmediklerine dikkat etmeleri, eve geldikten sonra kapı ve pencerelerı kapalı tutmaları ve kapıyı tanımadıkları kişilere açmamaları gerekiyor.

ALMANYA’DA YAŞAYAN ÇİN VATANDAŞLARI GÜNDÜZLERİ DE DİKKATLİ OLACAK

Aynı şekilde sıra dışı olaylar karşısında uyanık olmak, üzerinde patlayıcı madde veya silah taşıdığı izlenimi veren kişilerden uzak durmak da Almanya’da yaşayan Çin vatandaşlarının görevleri arasında.

BALTALI SALDIRIDAN SONRA ÇİN DÜNYA ÇAPINDA TEYAKKUZDA

Çin’de geçen yıl gerçekleşen bir saldırı bu teyakkuzun başlangıcı olmuştu. Hong Kong’da yaşayan Çinli bir aile, İslam dinini şiddet eylemlerine alet eden bir teröristin baltalı saldırısı sonucu ağır yaralanmıştı.