DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
DGS sonuçları açıklandı

DGS sonuçları açıklandı

2016 Dikey Geçiş Sınavı açıklandı. Dikey Geçiş Sınavı sonuçları nasıl öğrenilir? Dikey Geçiş Sınavı Sonuçlarını öğrenmek için…

DGS sonuçları nasıl öğrenilir?21 Ağustos Pazar günü yapılan DGS sonuçları osym.gov.tr adresinden takip ederek öğrenebilirsiniz. Adaylar T.C. Kimlik bilgileri ile https://sonuc.osym.gov.tr/ adresini kullanarak  sınav sonuçlarını öğrenebilirler.

DGS sonuçları açıklandı

Sınava giren adaylar tarafından büyük bir merak ile beklenen DGS sonuçları bugün açıklandı. Adaylar 21 Ağustos’ta yapılan Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden öğrenebilecekler.Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanamsı için kesin net bir tarih verilmemesinin ardından sonuçlar bugün internet sitesinde erişime açıldı.DGS sonuçlarının geç açıklanmasının nedeniYÖK üyesi Abdullah Çavuşoğlu, “Ağırlıklı olarak kitapçıklar arasına sıkışan silgi tozlarının tarayıcılar üzerindeki negatif etkilerinden dolayı geciken DGS ise insh.cumaya. DGS’deki gecikmeye sebep olan silgi tozu sorunu ile ilgili olarak basımda formanın ön tarafında daha fazla pay bırakmak için bugün karar aldık” dedi.DGS sınavı iptal mi edilecek?YÖK üyesi Abdullah Çavuşoğlu, “DGS de iptal söz konusu değil. Personel şu an dahi mesaide. İnşallah cumaya süreç tamamlanmış olacak” açıklamalarında bulundu.Sınav sonuç bilgisinde ne bulunuyor?

  • Teste bulunan sözel ve sayısal soruların doğru-yanlış cevapları
  • Ön lisans başarı puanı
  • 2016-DGS puanıDGS Puanı nasıl hesaplanır?Ön lisans akademik not ortalamaları en yükseği 100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilmektedir. Not ortamaları, 0,8 ile çarpılarak Önlisans Başarı Puanına (ÖBP) elde edilmektedir. En düşük 50 puanı ÖBP değeri 40 olacaktır., en yüksek 100 olan notun da ÖBP değeri 80 olacaktır. En düşük puan olan 50’nin altında olan puanlar ise 50 olarak kaydedilecektir. Önlisans Başarı Puanı (ÖBP), 0,6 katsayı ile çarpılacak ve adaylar için yerleştirmede kullanılacak 2013-DGS yerleştirme puanları hesaplanacaktır.DGS’ye kimler başvuru yapabilir?Dikey Geçiş Sınavına, yüksekokulu o yıl içinde tamamlayacak kişiler ve son sınıf okuyan kişiller sınava girebilirler.