DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan Almanya’ya derin devlet suçlaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan Almanya’ya derin devlet suçlaması

Türkiye’nin dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’yı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedeflediği başkanlık sistemini engellemekle suçladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Almanya’daki referandum konuşmalarının engellenmesine çok sert tepki gösteren Çavuşoğlu’na göre Almanya güçlü bir Türkiye istemediği için referandum kampanyalarını engelliyor ve uygulamalar Alman derin devlet uygulamalarının bir sonucu.Adalet Bakanı Bekit Bozdağ, Gaggeneau

Türkiye’nin dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’yı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedeflediği başkanlık sistemini engellemekle suçladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Almanya’daki referandum konuşmalarının engellenmesine çok sert tepki gösteren Çavuşoğlu’na göre Almanya güçlü bir Türkiye istemediği için referandum kampanyalarını engelliyor ve uygulamalar Alman derin devlet uygulamalarının bir sonucu.Adalet Bakanı Bekit Bozdağ, Gaggeneau şehrindeki referandum konuşmasını belediyenin güvenlik gerekçelerini öne sürmesi üzerine gerçekleştirememişti. Kısa bir süre sonra da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin konuşması aynı gerekçe ile engellenmişti.

BİZE NASIL DAVRANACAĞINIZI ÖĞRENMEK ZORUNDASINIZ

Bu durumu çifte standart olarak değerlendiren dışişleri bakanı, “”Bizimle çalışmak istiyorsanız bize nasıl davranacağınızı öğrenmek zorundasınız. Bu yöntemle bu işler olmaz, böyle devam etmez. Biz de karşılığını veririz. Hiç çekinmeden her türlü karşılığını veririz. O zaman gerisini siz düşünürsünüz” dedi.

ALMANYA TÜRKİYE’NİN PATRONU DEĞİL

Bununla da yetinmeyen bakan, daha sert bir çıkışta bulunarak belediyelerin iptal uygulamalarını Alman derin devletinin sistematik uygulaması olarak değerlendirdi.  Çavuşoğlu şöyle devam etti: “Bizi eşit bir ortak gibi görmek durumundasınız. Türkiye sizin emrinizde bir ülke değil. Siz Türkiye’nin patronu değilsiniz. Siz birinci sınıf, Türkiye ikinci sınıf değil. Biz size böyle davranmıyoruz. Siz de Türkiye’ye eşit bir ortak gibi davranmak zorundasınız.”Belediyelerin iptal kararından sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da sert bir açıklamada bulunmuş ve Almanya’nın Federal Adalet Bakanı Heiko Maas ile yapacağı görüşme iptal olmuştu. Ardından da Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann Türk Dışişleri’ne çağrılmıştı.Almanya’nın bugüne kadar koruduğu diplomatik dili derin devlet suçlamasından sonra kullanmaya devam edip etmeyeceği merak konusu.

BEKİR BOZDAĞ ZİYARETİ EKLENİNCE SALON KİRALANMADI

Bekir Bozdağ’ın konuşma yapacağı salonun kira sözleşmesini fesheden belediye referandum kampanyasından dolayı şehre kültür salonunun dolduracağından daha fazla insan gelebileceğini öner sürmüş ve iptal kararı almıştı. Salonda Ak Parti’ya yakınlığı ile bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) kuruluş toplantısı gerçekleştirilecek ve Bad Rotenfels’te kiralanan konferans salonuna 4 bin kadar kişi gelecekti. Ancak Bozdağ’ın da katılacağı duyulduktan sonra belediye kapasitenin aşılacağı düşüncesine kapıldı ve izin talebini reddetti.

UETD TİYATRO İÇİN BAŞVURMUŞ BİR GÜN ÖNCE DEĞİŞİKLİĞİ HABER VERMİŞ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de Köln’de konuşacaktı. Ancak Porz semti belediye başkanı Norbert Becker aynı gerekçelerle programı iptal etti. Belediye’nin verdiği bilgiye göre salon UETD’nin kadınlar için düzenleyeceği bir tiyatro oyunu için kiralanacaktı. Ancak UETD programın gerçekleşmesine bir gün kala belediyeye tiyatro oyunu yerine referandumla ilgili bilgilendirme toplantısı olacağı bilgisini iletti. Becker bu bilgiyi aldığında kendisiyle alay edildiği hissine kapıldığını söyledi ve toplantıyı iptal etti.Nihat Zeybekçi’nin pazar günü Leverkusen’de gerçekleştirmek istediği konuşma ise iptal edilmeyecek.