DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dizel araç yasağı Almanya’nın tamamına yayılır mı?

Dizel araç yasağı Almanya’nın tamamına yayılır mı?

Almanya’nın Stuttgart şehrinde önümüzdeki yıldan itibaren Avrupa Birliği’nin kirliliği önleme kuralına uymayan eski dizel araçları trafiğe çıkamayacak. ‘Euro 6’ adlı bu kural sadece Stuttgart’ı bağlamıyor ve önümüzdeki senelerde birçok Alman şehri Stuttgart’ı takip edebilir. Bu ise çok sayıdaki menfaat çevrelerini rahatsız ediyor. ‘Euro 6’ kuralı, yoğun hava kirliliği yaşanan dönemlerde dizel araçların şehir merkezinde seyretmesini

Almanya’nın Stuttgart şehrinde önümüzdeki yıldan itibaren Avrupa Birliği’nin kirliliği önleme kuralına uymayan eski dizel araçları trafiğe çıkamayacak. ‘Euro 6’ adlı bu kural sadece Stuttgart’ı bağlamıyor ve önümüzdeki senelerde birçok Alman şehri Stuttgart’ı takip edebilir. Bu ise çok sayıdaki menfaat çevrelerini rahatsız ediyor.

‘Euro 6’ kuralı, yoğun hava kirliliği yaşanan dönemlerde dizel araçların şehir merkezinde seyretmesini yasaklıyor. Ancak özellikle Daimler ve Bosch bu kuralın ekonomik götürülerine dikkat çekiyor. Aynı şekilde BMW ve Volkswagen da yasaklarla çevrenin kirlenmesinin önüne geçilemeyeceğini savunuyor.

STUTTGART’TAN SONRA MÜNİH SIRAYA GİRMEK ÜZERE

Ancak ortada bir kural var ve Almanya genelindeki dizel araçların sadece yüzde onu ‘Euro 6’ kuralını yerine getiecek özelliğe sahip. Bu yüzden yasağın ileriki yıllarda Stuttgart’la sınırlı kalmayacağı açık. Bunun ilk sinyalini Münih verdi. Bavyera İdari Mahkemesi, eyalet hükümetinden bu yıl sonuna kadar yasal düzenlemeyi hazır etmesini istedi.

AB, 28 ALMAN ŞEHRİNDEN ŞİKAYETÇİ

Avrupa Birliği’nden gelen bir şikayete göre Almanya’da hava kirliliğinin ve eski nesil dizel motorla çalışan araçların yoğun olduğu en az 28 şehir daha var. Bu şehirlerin merkezlerinde de yakın bir zamanda havanın oldukça kirli olduğu zamanlarda yasak getirileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

ADAC’YE GÖRE YASAK MALA EL KOYMAKTAN FARKSIZ BİR UYGULAMA

Alman otomotiv kulübü ADAC’ye göre bu yasaklar çok yanlış ve araç sahiplerinin aracından edilmesi anlamını taşıyor. ADAC’nin başkan yardımcısı Ulrich Klaus Becker, şehir merkezlerinden 13 milyon dizel aracı çıkarmanın mala el koyma etkisi bıraktığını dile getiriyor. Becker’e göre bu aynı zamanda otomobil endüstrisi için devasa bir konjonktür programı demek ve böyle bir yasak yerine çoktandır var olan atık gaz teknolojilerini devreye sokmak mümkün.

Söz konusu yasak Norveç’in başkenti Oslo‘da uygulanıyor.