
Dolar ne kadar? Dolar kuru piyasayı sarstı
Erdoğan’ın Bülent Gedikli’nin dolar yorumları ve faiz açıklaması dolardaki yükseleşin nedeni oldu. İşte dolarda son durum…Dolar kuru bugün son dakika yükselişiyle piyasaları sarstı.Dolar/TL Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli’nin seri faiz indirimi gerektiği açıklamasının ardından 2,9850’ye kadar yükseldi.Dolar/TL’de hafta sonu yapılacak olan AK Parti kongresi başta olmak üzere siyasi gelişmeler ve küresel piyasalar takip ediliyor.Yurtiçi siyasi gelişmeler ve global satış eğilimi ile haftaya 29 Şubat’tan beri ilk kez 2.98’i aşarak başlayan dolar/TL, dün akşam saatlerinde 2.9670 civarında işlem gördü. Kur bu sabah ise güne bir miktar yükselişle 2.9730/2.9749 seviyesinden başlamıştı.
SERBEST PİYASA DÖVİZ KURLARI
İSTANBUL | ALIŞ | SATIŞ |
ABD Doları | 2,9740 | 2,9760 |
Avro | 3,3560 | 3,3580 |
Sterlin | 4,3010 | 4,3030 |
ANKARA | ||
ABD Doları | 2,9620 | 2,9820 |
Avro | 3,3420 | 3,3670 |
Sterlin | 4,2560 | 4,3290 |
ERDOĞAN’IN DANIŞMANI BÜLENT GEDİKLİ’DEN DOLAR YORUMLARI
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, dolar kuru ilişkin açıklamalarda bulundu.Gedikli, Dolar/TL kurunun daha aşağı inmesinin doğru olmadığını söyledi ve şu yorumlarda bulundu:“Sıcak para, borsa bakışıyla yola devam edemeyiz; bu yüzden faizlerin inmesi lazım diyoruz. Faiz indirimlerinde para akışında sıkıntı olmaz kurlar dalgalanır ancak istikrar kazanır. İhracat stratejisinden dolayı kurun çok da aşağı inmesi doğru değil.”
DOLAR NE OLUR?
Destek Menkul Değerler’den Kutay Gözgör, dolar ne olur sorusuna yanıt verdi. Dolar/TL kurunun 3 liranın altında kalacağı öngörüsünde bulunan Gözgör’ün dolar yorumlarını aşağıdaki playerdan izleyebilirsiniz.
Benzer Haberler






En Çok Okunan Haberler









