DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Donald Trump: ‘Müslümanlar fişlensin!’

Donald Trump: ‘Müslümanlar fişlensin!’

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı olan emlak zengini Donald Trump’tan şok eden ‘Müslümanlar Fişlensin’ önerisi.

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı olan emlak zengini Donald Trump’tan şok eden ‘Müslümanlar Fişlensin’ önerisinin yetkili yerlere iletilmesi için açıklama yaptı. Donald Trump ülke sınırları içerisinde yaşayan Müslüman kesimin fişlenmesini savunurken skandal açıklamalarına “İsrail’e bakın, diğerlerine bakın bunu yapıyorlar ve başarılı bir şekilde uyguluyorlar” ifadeleriyle devam etti. İşte Donald Trump’ın konu ile ilgili o açıklamaları..Başkan adaylığı için zor bir süreçte olan Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump, terörle mücadele konusunda Avrupa yaşayan türkler için ciddi anlamda fişlenmesini istediğini gerekli mercilere yaptığı öneriyle açıkladı.CBS televizyonunda yer alan bir programa canlı telefon bağlantısıyla katılan başkan adayı Donald Trump yine Avrupa’da yaşayan Müslüman kesimi hedef alan şok açıklamalara imza attı. Donald Trump, Orlando’da yaşanan tarihin en kanlı ve 50 kişinin hayatını kaybettiği o saldırının çözüm yolu olarak da Müslümanların fişlenmesi için yaptığı öneriyi dinleyicilere hatırlattı.Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Trump, skandal açıklamalarına ara vermeden devam etti. Bu konunun öncesindeki açıklamaları ise şöyle;“Fişlemenin, ülke olarak üzerinde durmaya başlamamız gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Diğer ülkeler bunu yapıyor. İsrail’e bakın, diğerlerine bakın bunu yapıyorlar ve başarılı bir şekilde uyguluyorlar. Fişleme kavramından nefret ediyorum ama sağduyulu olmaya başlamamız gerekiyor, aklımızı kullanmalıyız”.

DONALD TRUMP: ‘BU KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL!’

donald trump1Terörle mücadele kapsamında ülkede yaşayan Müslümanların fişlenmesinin kötü bir şey olmadığını dile getirirken sözlerine  “Bunu diğer ülkeler yapıyor, bu yapılacak, kötü bir şey değil.” ifadeleriyle devam etti. Müslüman kesimin karşılaştıkları şüpheli kişileri yetkililere haber vermediklerini gibi şok eden iddialarda bulundu.Trump, Fransa’da kapatılan camileri de bu konu ile ilgili örnek olarak gösterdi. ABD’deki camiler için de gerekli önlemlerin alınmasını gerekli olduğunu açıkladı.ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Trump, 2015’de San Bernardino’da meydana gelen yaklaşık 14 kişinin hayatını kaybetmesine ve 18 kişinin ağır yaralı oalrak hastaneye kaldırıldığı saldırıyı da Müslümanların aleyhine kullanmış ve Müslümanların ABD’ye giriş yapmalarının yasaklanması, camilerin takip altına alınmasını gerektiğini yaptığı açıklamayla belirtmişti.