DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Erdoğan’ın yeni turizm hedefi Berlin Turizm Fuarı’nda

Erdoğan’ın yeni turizm hedefi Berlin Turizm Fuarı’nda

Dünyanın en büyük turizm fuarı olarak bilinen Berlin Turizm Fuarı (ITB Berlin), grevlerin gölgesinde başlayacak. Berlin’in her iki havaalanında da yaşanacak olan gevlerden dolayı birçok seferin iptal olma ihtimali var. Bu yüzden ITB yolcularının bir B planının olması gerekiyor. Turizm fuarı, siyasi gelişmeler ve terör saldırıları sebebiyle çok sayıda Alman turisti kaybeden Türkiye için önemli

Dünyanın en büyük turizm fuarı olarak bilinen Berlin Turizm Fuarı (ITB Berlin), grevlerin gölgesinde başlayacak. Berlin’in her iki havaalanında da yaşanacak olan gevlerden dolayı birçok seferin iptal olma ihtimali var. Bu yüzden ITB yolcularının bir B planının olması gerekiyor. Turizm fuarı, siyasi gelişmeler ve terör saldırıları sebebiyle çok sayıda Alman turisti kaybeden Türkiye için önemli lobi fırsatları sunuyor.Bu fırsatı değerlendirmek isteyen kuruluşlardan biri de Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB). TÜROB, 8-12 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek fuarda Türkiye standında katılacak ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği içinde lobi faaliyeti yürütecek. Lobi faaliyetlerindeki en büyük koz ise Almanyalı Türkler olacak. Bu bakımdan bu yıl Alman turistleri ikna etmekten ziyade Almanyalı Türkleri ikna etmek gerekecek. Sebebi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ‘Komşunu al gel’ kampanyası. Şayet Almanyalı Türkler Berlin Turizm Fuarı sayesinde Alman tanıdıklarını Türkiye’ye götürmeye ikna olur ve bunu başarırsa Türkiye’de durgunluk atlatılmış olacak.

TURİST KAYBEDEN TÜRKİYE FUARIN EN ÇOK KONUŞULAN ÜLKESİ OLACAK

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı 51. ITB Berlin’deki kongre günlerinde oturum almayı başarmış. Bu sayede bakanlık, Türkiye’deki terör saldırıları ve siyasi gelişmeler karşısında kaygı duyan Alman turizm şirketleri karşısında kendini ifade etme imkanı bulacak. Berlin Turizm Fuarı kapsamında Türkiye iki kez masaya yatırılacak.

TÜRKİYE’NİN KARANLIK GÜNLERDEN NASIL ÇIKACAĞI TARTIŞILACAK

Bu programlardan ilki 9 Mart tarihinde sabah saatlerinde Türkiye-ile ilgili basın toplantısında gerçekleşecek. Ertesi gün öğleden sonra ise Türkiye’nin yanı sıra Kuzey Afrika ülkeleri ve Türkiye’de durgunluk ele alınacak. “Karanlık Zamanlar- Politika turizme nasıl yön veriyor?” başlıklı programda  Alman Seyahet Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Atlantik İnisiyatifi Başkanı Johannes Bohnen, ÖGER TOURS’un yöneticisi Songül Göktaş Rosati ve Kuzey Avrupa Turizm Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Martin Lohmann fikirlerini paylaşacak.

BERLİN TURİZM FUARI BEŞ KITADAN 187 ÜLKEYİ AĞIRLAYACAK

Bu ve bunun gibi programlar beş kıtadan 187 ülkenin katıldığı fuarda 2017 yılındaki turizm trendlerini anlamak ve nabız tutmak açısından belirleyici. Bu bakımdan bu buluşmalar, Türk turizmcilerin bu yıl hangi stratejileri belirlemeleri, kimlerle Türkiye’deki hangi yeni gelişmeleri paylaşmaları gerektiği açısından büyük değer taşıyor.

RIXOS-ACCOR ORTAKLIĞININ AYRINTILARI ITB BERLİN’DE

Bu yeniliklerden biri de Rixos’un Fransız Accor’la anlaşma yapacak olması. Otelcilik sektörünün devleri arasında yer alan bu iki büyük şirket bu gelişmenin ayrıntılarını fuarda turizm dünyası ile paylaşacak.