DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İsviçre bütün gece beşik gibi sallandı

İsviçre bütün gece beşik gibi sallandı

  İsviçre’de pazartesi günü akşamı saat 21:12’de son yılların en şiddetli depremlerinden biri gerçekleşti. Richter ölçeğine göre 4,6 büyüklüğünde gerçekleşen deprem Zürih yakınlarındaki Klausenpass’ta meydana geldi. Deprem İsviçre’nin tamamında, İtalya’nın kuzeyi ve Almanya’nın gündeyinde hissedildi. Deprem, evlerde cam kırıklarından başka hasara yol açmadı. Asıl korkutan ise depremin gece olması ve depremden sonra çok sayıda artçı

 

İsviçre’de pazartesi günü akşamı saat 21:12’de son yılların en şiddetli depremlerinden biri gerçekleşti. Richter ölçeğine göre 4,6 büyüklüğünde gerçekleşen deprem Zürih yakınlarındaki Klausenpass’ta meydana geldi. Deprem İsviçre’nin tamamında, İtalya’nın kuzeyi ve Almanya’nın gündeyinde hissedildi. Deprem, evlerde cam kırıklarından başka hasara yol açmadı.

Asıl korkutan ise depremin gece olması ve depremden sonra çok sayıda artçı depremin meydana gelmesi oldu. Düzinelerce deprem yüzünden Linth-Limmern enerji santrallerinin zarar görmesi endişesi ise çok sürmedi.

GENÇ YEŞİLLER İÇİN NÜKLEER SANTRALLER DEPREM ANINDA BÜYÜK TEHLİKEDE

Bununla birlikte Genç Yeşiller Partisi soruna dikkat çekmeyi ihmal etmedi ve depremin nükleer sanrallerin beraberinde getirdiği tehlikeleri bir kez daha ortaya koyduğunu kaydetti. Mühleberg ve Beznau’daki nükleer santrallerin 5 büyüklüğündeki depremlere göre inşa edildiği biliniyor.

SON YILLARIN EN ŞİDDETLİ DEPREMİ OLARAK KAYITLARA GEÇTİ

Pazartesi akşamı gerçekleşen bu deprem ise son yılların en şiddetli depremleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl İsviçre’de 31 hissedilebilir deprem gerçekleşmiş, en büyüğü 4,1 olarak ölçülmüştü. 4,6 şiddetinde bir deprem ise İsviçre’de 3-4 yılda bir gerçekleşiyor.

İSVİÇRE, DEPREMİ TAKİP EDEN İLK KURULUŞA SAHİP ÜLKE

İsviçre Deprem Hizmetleri’nin verdiği bilgiye göre ülkede gerçekleşen depremler 1914 yılından bu yana kanun uyarınca kayıt altına alınıyor. Bu kanun 1878 yılında kurulan İsviçre Deprem Komisyonu’nun bir çalışmasının sonucu olarak çıkmıştı. Depremleri sürekli olarak gözlemlemek üzere kurulan bu organizasyon dünyada ilk olma özelliğini taşıyor.

100 YILDA 13 BİN 100 DEPREM GERÇEKLEŞMİŞ

İsviçre’de depremler bugün ülkenin tamamına yayılmış yüzden fazla istasyonda takip ediliyor. Deprem Hizmetlerin’nin 100. Kuruluş yıldönümüne kadar bu takipler sonucunda 13 bin 100 kadar deprem tespit edilmiş. Bunların sadece 1600 kadarı hissedilir derecede gerçekleşen depremlerdi.