DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
John Kirby, Türkiye’nin suçlamalarından rahatsızız

John Kirby, Türkiye’nin suçlamalarından rahatsızız

Amerika Birleşik Devletleri Dışişlerinden sorumlu bakanı John Kirby, Türkiye’nin suçlamalarından rahatsız olduğunu ifade etti.\r\n\r\n

Amerika Birleşik Devletleri Dışişlerinden sorumlu bakanı John Kirby, Türkiye’nin suçlamalarından rahatsız olduğunu ifade etti.Geçtiğimiz akşam Rusya’nın Ankara büyükelçisine düzenlenen saldırı tüm dünya basınında büyük yer kapladı. John Kirby, Rusya’nın Ankara büyükelçisi Andrey Karlov’un suikastının ardından Türkiye’nin Amerika’ya karşı bir takım suçlamalarda bulunduğunu ifade etti. Bu durumdan ise çok fazla rahatsız olduklarını dile getirdi. Ve ABD’nin Türk yetkililerine iletti.

John Kirby : “Fethullah Gülen ABD’de yaşıyor diye…”

Amerika Dışişleri Bakanı John Kirby her gün rutin olarak düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda kendisine yöneltilen soruları da yanıtsız bırakmadı. Ve  Amerika Dışişleri Bakanı  Kerry’nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmeside gündeme getirildi.  ‘Dışişleri Bakanımız Kerry, Fethullah Gülen ABD’de yaşıyor diye, ABD’nin gizli ya da açıktan dünkü korkunç suikasta karıştığı ya da destek verdiği yönünde Türkiye’de kullanılan söylemlerle ilgili kaygıları, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na iletti’ dedi. Bunun yanı sıra Amerika’nın suikast ile nitelendirilmesini çok saçma bulduğunu ifade etti. Kirby,  “Bu söylemler kesinlikle yanlış, hiç bir temeli yok, Bakan Kerry, Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmelerde bunu açık bir biçimde belirtti” şeklinde de konuştu.

Bu suçlamalardan rahatsızız!

Düzenlenen toplantıda yaşanan olay ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten Kirby, “Bu kişinin arkasındaki motivasyonların ne olduğunu ben bilmiyorum, sizin de bildiğinizi sanmıyorum. Demek istediğim, büyükelçiyi vurduktan sonra bağırarak konuştuğunu sizler gibi ben de gördüm. Ancak araştırmacıların işlerini yapmalarına izin vermeliyiz. Onlara izin vermemiz gerekiyor ki bir takım çıkarımlar yapmadan önce gerçeklerin ne olduğunu kanıtların ne olduğunu anlayalım. Fakat Amerika Birleşik Devletleri’nin herhangi bir şekilde bu suikastı desteklediği ya da bunun arkasında ya da dolaylı olarak dahil edildiği fikri kesinlikle komik” dedi.

Büyükelçi suikastı Alman basınını salladı!

Die Welt gazetesi ise salı günü Moskova’da gerçekleşecek olan Türkiye, Rusya ve İran’ın bakanlar düzeyindeki Suriye toplantısını hatırlattı. Ve Suriye’nin Halep’i ele geçirmesinin sonrasında Rusya ve İran karşıtı protestoların meydana geldiği haberlerine yer verdi.Süddeutsche Zeitung’da dün gerçekleşen suikastı için Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova bir terör saldırısı yorumunu yaptı. Bunun yanı sıra Rusya’nın Suriye’de Beşar Esad rejiminin en büyük destekçisi olduğu için bu ülkenin Türkiye’deki temsilcilikleri önünde son günlerde çok sayıda gösteri düzenlendiğine dikkat çekiyor. Süddeutsche gazetesi, Rus parlamentosunun üyelerinden biri olan Leonid Slutski’nin meydana gelen suikaste rağmen Moskova’da yapılacak olan toplantıya katılacak olmasına dikkat çekiyor.Devamı için tıklayın..