DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Karabuğdaylı tarifler

Karabuğdaylı tarifler

Karabuğdayın faydalarından önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Bu yazımızda da karabuğdayı nasıl tüketebiliriz diye araştırdık ve sizlere karabuğdaylı tarifler hazırladık. Şimdiden afiyet olsun. Glutensiz Mayasız Karabuğday Ekmeği Karabuğday ekmeği için gerekli malzemeler:*2 su bardağı kadar glutensiz karabuğday unu,*1/2 su bardağı mısır unu,*1 çay kaşığı karbonat ya da yarım paket kabartma tozu,*6 yemek kaşığı sıvı yağ,*1 tatlı kaşığı

Karabuğdayın faydalarından önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Bu yazımızda da karabuğdayı nasıl tüketebiliriz diye araştırdık ve sizlere karabuğdaylı tarifler hazırladık. Şimdiden afiyet olsun.

Glutensiz Mayasız Karabuğday Ekmeği

Karabuğday ekmeği için gerekli malzemeler:*2 su bardağı kadar glutensiz karabuğday unu,*1/2 su bardağı mısır unu,*1 çay kaşığı karbonat ya da yarım paket kabartma tozu,*6 yemek kaşığı sıvı yağ,*1 tatlı kaşığı tuz,* Aldığı kadar ılık su.Glutensiz Mayasız Karabuğday Ekmeği  YapılışıDerince bir hamur yoğurma kabına karabuğday ununu, mısır ununu, tuz, kabartma tozunu ve ya karbonatı koyup güzelce karıştıralım. Üzerine yavaş yavaş zeytin yağını ve suyu da ilave edip iyice yoğuralım. Orta sertlikte bir hamur olacak. Yoğurma işlemimiz bittiğinde yağladığımız kabın her yerine  eşit  gelecek şekilde döşeyelim. En son üzerine elimizle su sürerek düzeltelim. Önceden ısıtılmış 200° fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim. Pişen ekmeğimizi bir süre dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz.

Sıcacık ve harika bir lezzet karabuğdaylı yoğurt çorbası

Karabuğdaylı tarifler de diğer tarif pratik olduğu kadar besleyiciliği ile de mutfaklarınızda yer alacak ve farklılık sevenlerin de mutlaka denemesi gereken bir çorba tarifi. Siz hamarat bayanlara mutfaklarında kolaylıklar…Karabuğdaylı yoğurt çorbası için gerekli malzemeler:*1 su bardağı kadar karabuğday*1 çay bardağı kadar yeşil mercimek*1 su bardağı et ya da tavuk suyu*tuz ve suTerbiyesi için:                                                    *1 kase kadar yoğurt*3 yemek kaşığı un*1 su bardağı soğuk suSosu için:*1 küçük soğan*2 iri diş sarımsak*1 yemek kaşığı tereyağı* naneKarabuğdaylı yoğurt çorbası yapılışı:Orta büyüklükte bir tencereye haşlanmış karabuğday ve haşlanmış yeşil mercimeği alıyoruz.Üzerine 1 su bardağı et suyu, tuz ve suyu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.Terbiyesi için 1 kase yoğurt, 1 su bardağı soğuk su ve 3 çorba kaşığı unu karıştırıp pütür kalmayacak şekilde güzelce çırpıyoruz. Daha sonra üzerine sıcak su ilave edip  terbiyeyi ılık hale getiriyoruz.Terbiyeyi tencereye ilave edip, karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.Sosunu hazırlamak için  soğanı ve 2 sarımsağı ince ince doğruyoruz. Tavaya tereyağını koyup, sarımsakları ve soğanı güzelce kavuruyoruz. En son nane ve pulbiberi de ilave edip  sosu hazırlamış oluyoruz.Çorbayı kaselere alıyoruz. Üzerinede sos ilave edip servis yapıyoruz.Afiyet olsun!