DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Lufthansa’da neler oluyor? Alman devi 830 uçuş daha iptal edildi

Lufthansa’da neler oluyor? Alman devi 830 uçuş daha iptal edildi

Alman devi Lufthansa pilotlarının 3 gündür devam eden grevi bugünde 830 uçuşu iptal ettirdi.Grev ne kadar devam edecek?Kaç yolcu grevden dolayı mağdur oldu?

Alman devi Lufthansa hava yolu şirketi pilotların grevi nedeniyle 3 gündür binlerce uçuşu iptal etmek zorunda kaldı. Bugünde devam eden grev dahil bu zamana kadar 2 bin 618 uçuşunu iptal etmek zorunda kalan Fufthansa 315 binden fazla yolcunun etkilenmesine yol açtı.Yüz binlerce seyehat etmek isteyen vatandaşı etkileyen grev bugünde 830 kısa ve orta  mesafeli uçuşun iptal olmasına yol açtı. Şirket tarafından yapılan açıklamada bugün 100 binden fazla yolcunun etkileneceği bildirildi.Alman hava yolu şirketi Lufthansa tarafından yapılan açıklamada, Vereinigung Cockpit (VC) sendikasına bağlı pilotlar 3 gündür devam eden grevi nedeniyle Cuma günü yapılması planlanan 3 bin uçuştan 830’unun iptal edildiği duyuruldu.Ayrıca Lufthansa’dan yapılan açıklamada yine Lufthansa grubuna bağlı Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, SWISS, Avusturya Havayolları, Air Dolomiti ve Brüksel Havayolları şirketlerinin grevden etkilenmeyeceğinin altı çizildi.3 günlük grevde şimdiye kadar 2 bin 618 uçuş iptal edildi. Bu iptallerden yaklaşık 315 bin yolcu seyahat tarihlerini değiştirmek zorunda kaldı.Devam edeceği öğrenilen grevde ilerleyen günlerde kaç seferin iptal edileceği gün içinde açıklanacak.lufthansa-havayollari-ucagi-acil-inis-yapti

GREVLER MAKUL BİR TEKLİF GELMEDİĞİ SÜRECE DEVAM EDECEK

Grevlerin ne kadar süreceği konusunda ipucu da veren Handwerg, Lufthansa’dan görüşülebilir bir teklif gelmediği sürece sürekli yeni direnişlerin gelebileceğini söyledi. Cockpit sendikası toplu iş görüşmelerinde, beş yıllık bir süre için, Nisan 2017’ye kadar toplamda yüzde 22’lik bir zam talep ediyor.Buna karşılık Lufthansa arabuluculuk yoluyla problemi çözmeyi öneriyor. Lufthansa sözcüsü Martin Leutke ARD ve ZDF’teki Morgenmagazin’e yaptığı açıklamada, “Bizim bir arabulucumuz olması lazım” dedi. Cockpit sendikasını eleştiren Leutke, Cockpit’in hedefe kilitlenmiş bir çözüm yerine krizin tırmanmasını arzu ettiğinin görüldüğünü savundu. Cockpit sendikası ise arabulucu teklifini geçen hafta Çarşamba günü ret etmişti.