DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mahkeme binasına bombalı saldırı : 5 ölü

Mahkeme binasına bombalı saldırı : 5 ölü

Pakistan’daki mahkeme binasına bombalı saldırı düzenlendi. Bombalı saldırıda 5 kişini hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı.Pakistan’ın kuzeyindeki Hayber-Pantunhva Eyaleti’nin Çarseda kasabasında bulunan mahkeme binası önünde bir grup terörist güvenlik güçleri ile çatışmaya girdi. Teröristler daha sonra bomba patlatarak olay yerindeki 5 kişinin hayatını kararttı. Mahkeme binası önünde ard arda patlayan bombalarda 5 kişi hayatını kayberken,

Pakistan’daki mahkeme binasına bombalı saldırı düzenlendi. Bombalı saldırıda 5 kişini hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı.Pakistan’ın kuzeyindeki Hayber-Pantunhva Eyaleti’nin Çarseda kasabasında bulunan mahkeme binası önünde bir grup terörist güvenlik güçleri ile çatışmaya girdi. Teröristler daha sonra bomba patlatarak olay yerindeki 5 kişinin hayatını kararttı. Mahkeme binası önünde ard arda patlayan bombalarda 5 kişi hayatını kayberken, 20 kişi de yaralandı. Bombalı saldırı ülke genelinde büyük korku yarattı.

Mahkeme binasına bombalı saldırı : 5 ölü – 20 yaralı

Mahkeme binası önünde patlatılan bomba ile ilgili olarak Pakistan gazetelerinde yer alan haberlerde ise, mahkeme binasına girmek isteyen teröristlerin uzun süre güvenlik güçleri ile çatıştıkları bilgisi verildi. Hain teröristlerin çatışmanın sonunda ise bomba patlattılar. Güvenlik güçlerinden gelen ilk açıklamaya göre saldırganların birinin üzerinde bomba düzeneği bulunuyordu. Üzerinde bomba düzeneği bulunan saldırgan kendini patlatırken diğer iki saldırgan da mahkeme binasına girmeyi başardı.Saldırganların girmeyi başardığı mahkeme binası güvenlik güçleri tarafından güvenlik şeridi ile çevrildi.  Olaya şahit olan vatandaşlar ise patlama çok sayıda kişinin yaralandığını ifade etti. Patlamanın sonrasında Peşevar ve Çarseda’daki hastaneleri acil alarm durumuna geçti. Bu saldırıyı Pakistan’daki Cemaat-ül-Ahrar üstlendi.