DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Merkel, görür görmez Deniz Yücel meselesini açtı

Merkel, görür görmez Deniz Yücel meselesini açtı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’de gözaltında bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel için adil muamele istedi. Türkiye’nin başbakanı Binali Yıldırım’ın Almanya ziyaretini fırsat bilen Merkel, Münih’teki güvenlik konferansındaki karşılaşmaları esnasında bu konuya değindi.Federal Hükümet sözcüsü Steffen Seibert’in aktardığına göre Merkel mevkidaşı Yıldırım’a Alman konsolosluğunun gazeteci Yücel ile kapsamlı bir şekilde ilgilenebiilmesini çok önemli bulduğunu ifade

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’de gözaltında bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel için adil muamele istedi. Türkiye’nin başbakanı Binali Yıldırım’ın Almanya ziyaretini fırsat bilen Merkel, Münih’teki güvenlik konferansındaki karşılaşmaları esnasında bu konuya değindi.Federal Hükümet sözcüsü Steffen Seibert’in aktardığına göre Merkel mevkidaşı Yıldırım’a Alman konsolosluğunun gazeteci Yücel ile kapsamlı bir şekilde ilgilenebiilmesini çok önemli bulduğunu ifade etti. Seibert, “Başbakan, Federal Hükümet’in Deniz Yücel’in adil ve hukuk devletine uygun bir muamele ile karşılaşması yönündeki beklentisini ifade etti.” şeklinde konuştu.

ÇİFTE VATANDAŞ OLDUĞU İÇİN YERLİ GAZETECİ MUAMELESİ GÖRÜYOR

Die Welt gazetesinin İstanbul muhabiri olan Yücel salı gününden beri İstanbul’da gözaltında. Çifte vatandaş olan Yücel, terör örgütüne üye olma, verileri suiistimal ve terör propagandası yapmakla suçlanıyor. Yücel Türkiye’de Türk vatandaşı olarak kabul edildiği için Almanya’nın elinden tepki göstermekten başka bir şey gelmiyor.

ALMANYA’DAKİ ADİL MUAMELE TALEPLERİ ARTIYOR

Çok sayıda Alman politikacı Türk hükümetini sert dille eleştirerek Yücel’in salıverilmesini istiyor. Kısa bir süre önce de Dışişleri Dairesi Türk makamlarının Yücel’e karşı başlattığı soruşturmalar esnasında hukuk devleti kurallarına uymasını ve adil davranmasını istemişti. Dışişleri Dairesi Yücel ve Die Welt yazıişleri ile irtibat halinde olduklarını duyurmuştu.Die Welt gazetesi genel yayın yönetmeni Ulf Porschardt da Yücel’in mükemmel bir gazeteci olduğunun altını çizerek salıverilmesini istemişti.

DJU: HACKER SALDIRISINI ARAŞTIRMAK SUÇ DEĞİL, GAZETECİLİĞİN BİR GEREĞİ

Gazeteciler sendikası dju ise Yücel’in suçlandığı haberi savundu. Dju’ya göre Türkiye’nin enerji bakanına karşı girişilen hacker saldırısını araştırmak bir suç değil, aksine gazetecilik görevi.Yücel, solcu hacker grubu RedHack’in Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın e postası üzerinden elde ettiği bilgiler üzerine haber yapmıştı. WikiLeaks platformundan ulaşılabilen bu e postalarda Türkiye’deki medya şirketlerinin kontrolü ve sahte twitter kullanıcıları vasıtasıyla kamuoyunu yönlendirme gibi iddialar yer alıyordu. RedHack Türkiye’de terör örgütü kategorisinde yer aldığı için Deniz Yücel de bu örgüte üyelik iddiası ile gözaltında.

DENİZ YÜCEL İKİ HAFTA TUTUKLU KALABİLİR

Die Welt gazetesinin iddiasına göre Yücel İstanbul’daki emniyete sorgulanmak için gönüllü olarak gitti. O gün gözaltına alınan Yücel’in 14 gün gözaltında bulunma ihtimali var.