DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Nihat Zeybekçi için Almanya’dan bir iptal kararı daha

Nihat Zeybekçi için Almanya’dan bir iptal kararı daha

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Köln yakınlarındaki Frechen’de ikinci referandum konuşmasını da yapamayacak. Polisin açıkladığına göre salonu işleten şirket programı hazırlayanlara salonu vermeyecekleri hakkında bilgi vermiş. Sebebi ise salonun sahibi ile şirket arasında imzalanan sözleşmede siyasi programlara izin verilmediğinin yazılı olması. Salonun sahibini ise şehrin kaymakamı uyarmış. NİHAT ZEYBEKÇİ LEVERKUSEN’DEKİ PROGRAMA KATILABİLECEK Böylece Nihat Zeybekçi, Köln’ün

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Köln yakınlarındaki Frechen’de ikinci referandum konuşmasını da yapamayacak. Polisin açıkladığına göre salonu işleten şirket programı hazırlayanlara salonu vermeyecekleri hakkında bilgi vermiş. Sebebi ise salonun sahibi ile şirket arasında imzalanan sözleşmede siyasi programlara izin verilmediğinin yazılı olması. Salonun sahibini ise şehrin kaymakamı uyarmış.

NİHAT ZEYBEKÇİ LEVERKUSEN’DEKİ PROGRAMA KATILABİLECEK

Böylece Nihat Zeybekçi, Köln’ün Porz semtindeki programdan sonra pazar günü gerçekleşmesi planlanan ikinci referandum konuşması da engellenmiş oldu. Leverkusen’deki program için aynısı söz konusu değil. Nihat Zeybekçi bu küçük çaplı programa bir değişiklik olmazsa pazar günü öğleden sonra katılacak.Anadolu Ajansı’nın bir haberine göre ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel ile 8 Mart’ta bir görüşme gerçekleştirecek. Alman Dışişleri Bakanlığı ise iddiayı henüz doğrulamadı.Çavuşoğlu, iki bakanın referandum konuşmalarının iptalinden sonra çok ağır ifadeler kullanmıştı.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN ALMANYA’YA AĞIR SUÇLAMA: DERİN DEVLET UYGULAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’yı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedeflediği başkanlık sistemini engellemekle suçlamıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Almanya’daki referandum konuşmalarının belediyeler tarafından engellenmesine çok sert tepki gösteren Çavuşoğlu’na göre Almanya güçlü bir Türkiye istemediği için referandum kampanyalarını engelliyor ve uygulamalar Alman derin devlet uygulamalarının bir sonucu.

BİZE NASIL DAVRANACAĞINIZI ÖĞRENMEK ZORUNDASINIZ

Bu durumu çifte standart olarak değerlendiren dışişleri bakanı, ”Bizimle çalışmak istiyorsanız bize nasıl davranacağınızı öğrenmek zorundasınız. Bu yöntemle bu işler olmaz, böyle devam etmez. Biz de karşılığını veririz. Hiç çekinmeden her türlü karşılığını veririz. O zaman gerisini siz düşünürsünüz” demişti.

ALMANYA TÜRKİYE’NİN PATRONU DEĞİL

Bu sözlerle de yetinmeyen bakan, daha sert bir çıkışta bulunarak belediyelerin iptal uygulamalarını Alman derin devletinin sistematik bir uygulaması olarak değerlendirmişti.  Çavuşoğlu şöyle devam etmişti: “Bizi eşit bir ortak gibi görmek durumundasınız. Türkiye sizin emrinizde bir ülke değil. Siz Türkiye’nin patronu değilsiniz. Siz birinci sınıf, Türkiye ikinci sınıf değil. Biz size böyle davranmıyoruz. Siz de Türkiye’ye eşit bir ortak gibi davranmak zorundasınız.”Başbakan Angela Merkel ise bu suçlamaları reddetti ve kararların yerel yönetimlere ait olduğunu anlattı. Merkel, Almanya’nın düşünce özgürlüğünü uyguladığını, ancak Türkiye’de gazeteci Deniz Yücel’in habercilik çalışmalarının garanti altına alınmadığını ifade etti.